Gatorna i Wuhan ligger helt tomma och det kommer information om att döda ska kremeras på plats där de hittas. Lars Bern är övertygad om att långt fler, kanske 10 eller 100 gånger fler, är smittade än vad som uppges av myndigheterna beroende på att det normalt är många som aldrig kontaktar sjukvården.

Vi diskuterar om man kan lita på uppgifterna och de rykten som finns om att situationen skulle vara betydligt värre med långt fler döda än vad som uppges. Lars Bern menar att Shanghaibörsens relativt måttliga förändringar är det säkraste tecknet på att det inte är några extrema nivåer av dödsfall efter detta inte skulle kunna döljas helt. Vi diskuterar också ett patent på en variant av coronavirus som godkändes för en tid sedan och konstaterar att vi inte riktigt kan förstå vad detta innebär men att det kanske handlar om framtagande av virus.

Kursen för olja har fallit relativt brant men även detta är rätt naturligt eftersom Kina är en så stor köpare och att många samhällen har saktat ned.

Den som är orolig för Coronaviruset bör ha koll på intag av C-vitamin, D3-vitamin mm för att stärka immunförsvaret, enligt Bern.

En oroande omständighet är att Sverige har minst antal vårdplatser per capita i västvärlden vilket gör att vi har svårt att hantera en pandemi. Även ett eventuellt problem med livsmedelsförsörjning p.g.a. stängda gränser skulle kunna uppstå.

Kinesiska staten skjuter till stora belopp för att undvika en krasch. Samtidigt är det många som oroas av Kinas höga skuldsättning och risken för att en ny global kris initieras.

swebbtv.se, Lars Bern om Coronavirus

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här