Svenska rättssystemet har visat att det fungerar (ibland) och vi är så glada att vi kan gratta Linda Karlström som har vunnit sin rättegång mot svenska staten. Stort grattis till henne!

Det hela ägde rum i Stockholms tingsrätt och nu är det bekräftat att SVT har publicerat materialet i Vaccinkrigarna utan Linda Karlströms samtycke.

Det är tydligt att det inte finns någon relevant legal inskränkning som ger SVT rätt att vidta det aktuella ingreppet. Linda Karlström har rätt till privatliv och det finns lagar som skydda mot godtycklig wallraffning. SVT borde ha vetat bättre men förväntade sig troligen inte att det skulle bli en rättssak.

Vi måste också glädjas åt det faktum att Linda Karlström har rätt till sina åsikter och att hon har rätt att uttrycka dem. SVT har helt klart gått över gränsen genom att framställa henne som klandervärd i sitt levnadssätt i Vaccinkrigarna, särskilt med påståenden om att hon skulle vara ”antisemit”, ha en ”extrem världsbild” och att hon inte skulle grunda sin vaccinkritik på vetenskaplig grund. Men nu har Linda Karlström vunnit sin rätt att få sin röst hörd.

Så även om det har varit en tuff kamp för Linda, kan vi nu skåla i glädje och höja våra glas till hennes seger!

Läs domen i sin helhet här

Linda Karlström vinner i tingsrätten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här