Fördelarna med avgifta och utrensa kroppen går långt utöver att enbart hjälpa kroppen rena och återhämta sig efter en helg av ohälsosam mat. Faktum är att spola ut gifter regelbundet hjälper till att eliminera skadliga ämnen som gradvis ackumuleras i blodet och tarmkanalerna som i sin tur riskerar att utlösa problem och sjukdomar i kroppen.

En överbelastning av gifter och ohälsosamma ämnen kan äventyra hälsan med allt från små saker till livshotande tillstånd som sträcker sig från dålig andedräkt och acne till depression och risk för cancer. Det är ingen anledning att överbelasta kroppens egna system för att rensa ut gifter, så att bidra med egen utrensning har många fördelar. Medan många människor väljer att äta sunt, organiskt, hela livsmedel, är det fortfarande risk för skadliga kemikalier för att sippra in i kroppen; allt från aluminiuminnehållande deodoranter, livsmedelsförpackningar samt kvaliteten och ursprunget på dina matvaror är sådant som över tid kan inverka på din hälsa.

Även vissa livsmedel och kosttillskott som anses hälsosamma behöver de inte nödvändigtvis vara det, eftersom många rissorter och proteinpulver, bl.a. sådana som importeras från Asien, innehåller höga halter av bly, kadmium och även volfram. Många människor tar alla typer av gifter dag ut och dag in utan att veta om det, och i kroppen ackumuleras det över tiden och riskerar att påverka hälsan negativt.

För att hjälpa kroppen med utrensning av skadliga ämnen, är regelbunden avgiftning välgörande. Här är en närmare titt på de livsmedel som bäst kan avgifta våra kroppar så vi över tid förhoppningsvis kan bli så friska som möjligt.

 

Gröna växter med mycket klorofyll

Klorofyll, vilket är vad som ger vegetation sin gröna färg, kan ha förmåga att förebygga cancerframkallande kemikalier från att absorberas i kroppen. Leta efter persilja, ruccola, gröna bönor

spenat avgiftaoch spenat, som är mycket bra klorofyll-källor. Den hjälper att syresätta kroppen och har utmärkta egenskaper för att frakta ut slaggprodukter, gifter såsom tungmetaller och annat som stör ut kroppens naturliga processer. Dessutom har grön juice egenskaper som balanserar upp surhetsgraden i kroppen (PH-värdet), dvs gör kroppen mer basisk. Klorofyll är känt för att förbättra kroppens sårläkning, rena tjocktarmen, bekämpa fria radikaler (oxidation) samt förbättra cirkulationen av syre.  En studie vid Oregon State University fann att klorofyll i gröna grönsaker ger skydd mot cancer när de testades mot de lägra nivåer som mest sannolikt är sådant de nivåer vi exponeras för i vår dagliga miljö. ”Det finns betydande bevis i epidemiologiska och andra kliniska studier med människor som visar att klorofyll och dess derivat, klorofyllin C34H31CuN4Na3O6, kan skydda mot cancer”, säger Tammie McQuistan, forskarassistent arbetar med George Bailey, professor emeritus i Linus Pauling Institute vid OSU. Styrkan hos klorofyll har även demonstrerat genom att applicera den i östra Kina där svampkontaminering av spannmål och nötter är mycket vanligt. På grund av förorenade korn och nötter har många kineser drabbats av leverskador