Visselblåsaren Dr John Bates vid NOAA avslöjar i The Mail on Sunday att information som låg till grund för klimatavtalet i Paris bygger på manipulerad data presenterad i tidningen Science juni 2015.

NOAA ska ha brutit mot sina egna regler för vetenskaplig integritet när man publicerade uppgifter som sa att pausen av den globala uppvärmningen påvisad av forskare inom FN 2013 inte är korrekt. Man bytte säker temperaturdata från bojor i haven mot mindre säker data från fartyg och kunde därmed ”påvisa” en högre temperatur.

Läs mer

palbergstrom.com

9 KOMMENTARER

 1. Uppbromsningen har man ju nu upptäckt vad den berodde på. Det är att haven har värmts upp och som då bromsade ett tag luftens uppvärmning men totalt har jorden värmts upp och i vår del av världen har vi 0,9 grader högre medeltemperatur än tidigare.

  Tror ni inte på det så tag och gå ut ett tag.

  • Kanske det. Synd att frågan inte verkar få debatteras eftersom man tycks ha uppnått konsensus om att det är den totala sanningen att jorden värms upp och riskerar att värmas upp mycket mer pga människans utsläpp. Låt kritikerna komma fram. Det kan inte skada tycker jag.

   • Kritiker av vad då i detta sammanhang. Jorden har värmts ut och det går väl inte att diskutera om det har skett utan istället vad som ska göras för att förhindra att uppvärmningen fortsätter. Det går inte att ifrågasätta vad djur gör. Fler fåglar har slutat att vara flyttfåglar så de stannar kvar istället kvar. Isbjörnarna minskar för isen de är beroende av minskar. Detta har de som inte tror på uppvärmningen feltolkat då de tycket att isen varit utbedd som förut men glömt att den är mycket tunnare nu.

     • Att fåglar krockar med vindkraftverk är lågt risk. De krockar oftare med tåg, bilar, broar och master

      Det är redan utrett hur mycket solen bidrar med uppvärmningen

      och den utgör några promille i påverkan så de försvinner i statistiken..

      Det pågår en global uppvärmning IDAG och hoppas på en ändring I FRAMTIDEN är typist för de som inte tror på något verkligt.

      Det går att flytta alla förändringar till framtiden som ska visa att man har rätt men då finns det inga garantier att de inträffar.

      Detta gäller inte bara de globala uppvärmningen utan även här på vaken.se: 9/11 (den oberoende undersökningen), geoengineering (inget av det som man går igenom har ännu inträffat).

     • 2016 var det varmaste året man har uppmätt sedan mätningarna började 1880. Lars Bern har fått mycket hård kritik för sitt ställningstagande och dessutom är alla klimatskeptiker i en rejält minoritet med sina åsikter.

      Klimatskeptikerna är i dag ca 3 % av de som sysslar med klimatforskning och den skaran har alltså krympt mot tidigare mätningar så inte går det i deras favör allt eftersom mätdata trillar in.

      Temperaturen i Arktis är 20 grader varmare än den borde vara alltså vid 0 strecket när den borde var – 20 grader.

     • Jag tvivlar inte på att Lars Bern har fått mycket hård kritik. Etablisemanget har säkert gjort sina yttersta ansträngningar för att tysta honom, eftersom de känner sig hotade i sin agenda. Det är klart att alla klimatskeptiker som öppet vågar uttala sig i denna fråga är i minoritet. Det är väl bara de som är pensionärer som vågar. Andra, som fortfarande jobbar, vågar inte uttala sig i denna frågan pga. möjliga repressalier. Därför agerar de utifrån oskrivna regler som ”garanterar” att karriären inte tar slut.
      2016 kan mycket väl vara det varmaste året sedan 1880, men det är bara några tiondelar grad varmare. Dessutom är 136 år för kort tid att uttala sig alarmistisk om dramatiskt temperatur ökning.
      Att temperaturen var 20 grader varmare i 2 dagar i Arktis är inte samma som att detta varade under hela vintern (som man skulle kunna tro från ditt påståendet). Detta kan jämföras med att temperaturen var kallare 20-25 grader i Asien under samma 2 dagars period. Innebär det då början på en ny istid och som ingen media pratar om överhuvudtaget? Nej, det tror jag inte. Detta är normala variationer som ibland kan bli ganska extrema, men som inte varar länge och har därför inte den apokaliptiska genomslaget som klimatalarmisterna gärna vill framhäva, precis på samma sätt som du försökte göra HM.
      Sist vill jag bara förklara att jag visst tror att människan har påverkan på klimatet, men inte på det dramatiska sättet som visa påstår för att försvara den globala agendan. Kalla mig konspiratoriskt om du vill för att vända det till din fördel, eftersom det är det bästa sättet att avleda andra människors strävan för sökning av sanningen.

     • Det har INTE tystat Lars Bern. De har gett honom hård kritik vilket inte är detsamma som att tysta folk. De får väl ändå svara på kritiken om de kan men de är de som inte kan det som ser kritik som att man tystar folk.

      Du resonera som klimatskeptiker och blandar ihop väder med klimat.

      Väder är nu, klimat är under längre tid.

      20-25 grader i Asien under samma 2 dagars period är väder och inte klimat.

      Vi tar fåglarna som definitivt inte går att påverka. Antalet flyttfåglar minskar för fler stannar kvar i Sverige när klimatet blivit varmare. Vi får fler fåglar i Sverige som kommer från tidigare varmare klimat.

      Koldioxiden ökar i atmosfären och de ökar p.g.a. av all förbränning av fossila bränslen. Solen och andra saker som kan påverka är också undersökta och solen bidrar med bara några procent av totalen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här