Lyckas med din flyttstädning

flyttstädning

Om du ska flytta, så är det ju en hel del att tänka på. Utöver att packa allt, transportera det till nya bostaden och där komma i ordning, så får du inte heller glömma att du ska städa ur den gamla bostaden. En flyttstädning är något alla ska göra då de flyttar. Det går i vissa fall förhandla bort det om du säljer bostad. Men är det en hyresrätt så är det krav på flyttstäd. Det är viktigt att vara noggrann när du ska städa. Om du vill göra det extra enkelt för dig, så kan du så klart anlita en städfirma Kalmar som gör det åt dig. Om det däremot är så att du tänker att du vill göra det själv, ja då ska du få lite tips på hur du kan lyckas med det på ett bra sätt.

Använd checklista

När du flyttar ut dina saker, lämna då kvar alla städprodukter, dammsugare och så vidare. Ha gärna kvar en pall eller trappstege med. Låt även taklampor sitta kvar så att du ser vad du gör. Skaffa dig även en bra checklista. Det går ofta att få hos din hyresvärd, men det finns även att hitta på nätet. Fördelen med att städa efter en checklista är att du inte missar något. Det är ju så att i en flyttstädning ingår det rätt många moment. Ofta saker du kanske inte städar till vardags. Det ska städas och göras rent från tak till golv samt allt där emellan.

Det är även smart att lägga en hel helg på din flyttstädning. Det så att du har gott om tid för alla moment. Du kan med fördel städa ett rum i taget och sedan stänga dörren när du är klar. Hallen tar du det allra sista, eftersom det ofta är ett rum du passerar hela tiden under tiden du städar.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here