Stressen är hög inom byggbranschen och många överväger att byta bransch på grund av den ofta höga arbetsbelastning. Rekrytering har därför blivit ett sätt att avlasta personalstyrkan.

I samband med publiceringen av den så kallade Ramirentrapporten så uppmärksammades att en ökande andel av de som arbetar inom bygg regelbundet upplever stress och oro. I många fall så upplevs även kulturen inom byggsektorn utgöra ett hinder för att förbättra situationen. Men varför är det egentligen ett problem?

Ett visst mått av stress och ångest är faktiskt en normal del av livet, men när de blir för överväldigande kan det ha en betydande och negativ inverkan på vår mentala hälsa. Stress och oro kan uttrycka sig på många olika sätt och påverkar oss knappast lika dant.

För vissa är det externa faktorer som arbetsbelastning som tynger mest. Andra påverkas mer av interna faktorer som att oroa sig för framtiden, vilket kan orsaka dålig sömn och därmed även stress. Därför är det viktigt att på individuell basis förstå vad stress och ångest är så att vi kan lära oss själv hur vi hanterar det för att bibehålla vårt eget välbefinnande.

Samtidigt går det inte lägga allt ansvar på den enskilde. Tvärtom så har byggbranschen ett ansvar att säkerställa rätt förutsättningar för att alla på arbetsplatsen mår bra. Men det är knappast så att byggbranschen är blind inför situationen. Många som arbetar med bemanning i Göteborg och övriga storstäder har redan börjat implementera extern rekrytering som ett sätt att skapa bättre förutsättningar för den egna personalen.

Rekrytering är en väg framåt

Att rekrytera personal är ett utmärkt sätt att säkerställa att ditt företag har rätt personer med rätt kompetens och kunskap för att lyckas. Med rätt team på plats kan man ofta uppnå mer än du trodde var möjligt med befintliga resurser.

Att rekrytera personal bidrar också till att skapa en positiv arbetsmiljö, eftersom det ger befintliga medarbetarna möjlighet att avlastas, växa och utveckla sina egna kompetenser. Värt emot föreställningar bidrar extern rekrytering till att bygga en bättre företagskultur vilket är avgörande för alla framgångsrika företag. Dessutom kan rekrytering av personal bidra till att spara tid och pengar genom att säkerställa att du har rätt personer för varje jobbroll.

Genom att värna om befintlig personals hälsa skapar man bra förutsättningar för framtiden. I takt med att rekrytering blir mer lättillgängligt är det ett enkelt sätt att möta såväl nuvarande som framtida utmaningar. Inte bara när det gäller personalhälsa utan även när det kommer till att leva upp till effektivitetskraven.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här