Rysslands tidigare president Dmitrij Medvedev varnade USA att om Västalliansen levererar amerikanska F-16 stridsflygplan till Ukraina kan mänskligheten sättas i fara, skriver Reuters.

“Idén att straffa ett land som har en av de största kärnvapenpotentialerna är absurd och utgör potentiellt ett hot mot mänsklighetens existens”, skriver Medvedev, som är vice ordförande för Rysslands nationella säkerhetsråd

Ryssland och USA kontrollerar omkring 90 procent av världens kärnstridsspetsar, med omkring 4000 stridsspetsar vardera i sina militära lager, enligt Federation of American Scientists, skriver Reuters i en artikel som hänvisar till Medvedevs uttalande.

Rysslands “särskilda militära operation” har som delmål att bekämpa nazismen (Bandera) i Ukraina och Vladimir Putin menar att USA använder Ukraina som påfartsramp för att angripa Ryssland.

NATO-länderna utbildar för närvarande ukrainska piloter i att flyga F-16-plan inför den förväntade slutleveransen av flygplanen till Ukraina. Kiev har bett om de västerländska stridsflygplanen i flera månader och sagt att de behövs för att bekämpa rysk luftöverlägsenhet, skriver RT.

Läs mer på newsvoice.se, Medvedev: Att beväpna Ukraina med F-16-plan kan utlösa ett kärnvapenkrig

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här