Det såg ut som att Donald Trump gick mot seger i vågmästarstaten Michigan – då plötsligt nästan 140 000 nya röster dök upp, varav samtliga gick till Joe Biden. Även i andra delstater kommer frekventa rapporter om misstänkt valfusk, ogiltiga poströster som stämplats om, registrerade röster från avlidna personer och annan manipulation.

Både Trumps och Joe Bidens röster ökade i samma takt och låg på 2 200 902 respektive 1 992 356 röster fram tills nästa uppdatering av valresultatet. Då plötsligt hade Joe Biden ökat med drygt 138 000 röster – men inte en enda hade gått till Trump.

Den extrema ökningen för Joe Biden samtidigt som Donald Trump inte fick en enda ny röst bedöms av kritiker som extremt osannolik och många menar att det handlar om ett regelrätt försök till valfusk snarare än tekniska eller mänskliga fel i rapporteringen.

Noterbart är att den sociala medieplattformen Twitter snabbt började censurera inlägg som uppmärksammade Bidens märkliga ökning i Michigan. Inlägg som påtalade det misstänkta valfusket lades bakom en ”varningsvägg” och utpekades som desinformation.

Även i Wisconsin inkommer rapporter om valfusk och manipulation av resultatet. Här ledde Donald Trump klart och tydligt innan Joe Bidens siffror på ett avvikande sätt började stiga rakt uppåt. Även här rapporteras det om att röstsiffrorna för Biden kraftigt ökade mellan en uppdatering till en annan och demokraten övertog sedermera också ledningen i delstaten.

Vad gäller Michigan har Donald Trump lämnat in en stämningsansökan till domstolen om att rösträkningen ska avbrytas efter det potentiella valfusket. I Wisconsin har presidenten istället begärt att rösterna räknas om. Även i Pennsylvania har Trump ställt krav på att rösterna ska sluta räknas eft