Om du letar efter något nytt och roligt att göra kan modellkit vara något för dig. Ett modellkit är ett litet byggpaket ofta gjort av trä där du följer instruktioner och sedan sätter ihop en figur. Många har till och med en funktion förutom att vara fina dekorationer. Det är alltså som att sätta ihop en möbel fast mycket roligare.

Modellkit för vuxna

Tro det eller ej men detta är främst riktat mot vuxna. Det finns en massa olika kit att välja mellan. Många av kiten är väldigt detaljrika och blir superfina i varje hem, dessutom blir det en rolig utmaning att sätta ihop. Kiten är gjorda på så sätt att det inte ens krävs någon lim för att sätta ihop. Du kan hitta allt från fordon, bland annat bilar, båtar och motorcyklar, till trumset, det finns alltså något som passar varje intresse. Det finns speciellt många kit i steampunkstilen, dessa figurer är extremt vackra och passar för vem som helst trots namnet.

Modellkit för barn

För barn finns det enklare modellkit som de ska kunna sätta ihop helt själva. Dessa kit är färgglada och söta så att varenda barn skulle bli glad för att ha den. Här hittar du allt mellan en gitarrspelande björn, blommor och flygplan. Dessa kit är oftast också gjorda av trä men de kräver mycket mindre tid att sätta ihop. Dessa kit kommer som vanliga träbitar men är superenkla att färglägga hur barnet vill, dessutom är de bra för att hålla igång hjärnan. Det finns till och med kit för att göra till exempel rum till ett dockhus eller en affär vilket inte bara är roligt att sätta ihop men också roligt att leka med efteråt. Även för barn finns det kit som faktiskt har en funktion utöver att vara fina, det kan till exempel vara en fin musiklåda.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här