Estonia-katastrofen – Mörkläggningen

Estonia sjönk i Östersjön den 28 september 1994 under oklara omständigheter. Redan 15 timmar efter Estonia-katastrofen förklarade statsminister Carl Bildt att ett felkonstruerat bogvisir orsakade att färjan sjönk. Den utredningskommission Carl Bildt själv senare organiserade bekräftade hans teori.

Stefan Torssell kommer under detta föredrag att berätta om hur myndigheterna genomförde den administrativa och politiska mörkläggningen kring Estoniakatastrofen och vad det var som man egentligen ville dölja. Olyckan har aldrig prövats rättsligt.

Stefan Torssell är tidigare sjökapten och byrådirektör på Sjöfartsverket. Han har ägnat Estoniakatastrofen åtskilliga timmars utredningsarbete och har intervjuat hundratals människor i denna process. Han verkar idag för att få till stånd en ny och oberoende undersökning som ger svar på varför Estonia sjönk.

foreningencuibono.se, Estonia-katastrofen – Mörkläggningen

3 KOMMENTARER

  1. Jaha och vad kom man då fram till? Att en föreläsning varit för tio dagar sedan är väl knappast uppseende väckande.

  2. Dessa större händelser som 9/11, Charlie hebdo, Bataclan, Tonking, visar en gemensam nämnare!! En statschef har en färdig förklaring innan en undersökning gjorts.
    (Konstigt att man inte fann ett pass på Estonia).

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here