Den 11-29 januari 2023 avgörs handbolls-VM i Sverige och i Polen. I Sverige spelas gruppspelet i Göteborg, Jönköping, Kristianstad och Malmö samt slutspelet på Tele2 Arena i Stockholm.

Trots att pandemin är över kräver Internationella handbollsfederationen att alla spelare tar ytterligare en boosterdos av covidvaccin för att delta i tävlingarna.

Generaldirektören för isländska handbollsförbundet, Gíslason, har ifrågasatt dessa krav och bland annat hänvisat till att de flesta spelarna redan haft covid samt i flertalet fall redan är vaccinerade sedan tidigare. Gíslason hänvisade också till en välkänd brittisk kardiolog som nyligen besökt Norge för en konferens och avrått spelarna från att covid vaccinera sig. Det är troligtvis dr Malhotra han avser.

Gíslason berättade även för reportrar om sina erfarenheter. Först tog han Janssen och strax därefter så tilläts inte det vaccinet längre p.g.a. hjärtbiverkningar. Sedan tog han Moderna, vilket också strax därefter togs bort, p.g.a. samma anledning.  Senare tog han Pfizer vilket också har kopplats till diverse hjärtproblem.

Detta berättar den isländske konsulten, författaren och entreprenören Thorsteinn Siglaugsson.

thorsteinn.substack.com, Krav på boosterdoser vid handbolls-VM i Sverige i januari – ifrågasätts på Island

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här