För några år sedan började det brinna i en av världens mest kända katedraler. Nyheten och sorgen spred sig som en löpeld och snart hade människor i länder från jordens alla hörn och kanter personliga kondoleanser och franska flaggor prydandes sina flöden i sociala medier. Miljardbelopp donerades för att restaurera den anrika byggnaden och i flera veckor kunde man läsa sida upp och sida ner om branden. En känd svensk profil ville dock röra om i grytan och delade därför en story på sin Instagram med en bild på den brinnande katedralen och den egenkomponerade texten ”Äntligen”. Hatet mot denne haglade utan dess like och människor i vårat avlånga land spydde galla över hur någon kunde vara så hjärtlös att ens yttra någonting så hemskt när någonting så fruktansvärt inträffat.

I slutet av 1990-talet var en av dåtidens största rockmusiker på världsturné för att marknadsföra sitt nya album. En del av hans akt under konsertshowen var bland annat att riva ut sidor ur en av tidernas mest heliga och vördade bok. Detta skapade ramaskri i många länder varav några till och med bannlyste artisten och hans band från att spela eller ens åka in i vissa länder.

För några dagar sedan så förstördes ett omtalat stenmonument på kontinenten bortanför det stora havet. Ett monument som många menar har sataniskt ursprung och var ditplacerad av den mörka världseliten som bland annat ristat in i de stora stentavlorna att mänskligheten bör leva i samklang med djur och natur på denna jord, och för att upprätthålla balans ej överskrida 500 miljoner i befolkningsantal. Hejjarop och applåder sida upp och sida ner med inlägg efter inlägg som basunerade ut att ”Nu, nu händer det äntligen – ljuset har vunnit!”.

Oavsett om det är Notre-Dames katedral i Paris som brinner, Marilyn Manson som river sönder en Bibel på scen, eller Georgia Guidestones i USA som utsatts för ett sprängattentat, så är det fortfarande bara materiella ting som inte bör ha något som helst värde för dig personligen. Människor lägger alldeles för mycket värde i fysiska saker som ligger utanför dem själva, för i en av varje av dessa tre händelser betyder ju egentligen ingen utav dem någonting för dig här och nu i ditt direkta vardagsliv, förutom om du eventuellt var en utav de franska brandmännen som var med i släckningsarbetet på plats i Paris och drabbades av rökskada, eller om Manson tog din privata Bibel som du hade med dig till söndagspredikan varje vecka och demolerade den och du var tvungen att köpa en ny, eller om du stod bredvid stenmonumentet i Georgia när det sprängdes. Sen att det kan vara intressanta händelser för vissa att diskutera och föra dialog om, absolut – men att bara dela för delandets skull eller bli glad, ledsen, arg eller vad det nu är man blir för att sen basunera ut det på sociala medier som resten av fårskocken visar bara hur lättstyrd du är.

De säger hoppa och du hoppar. De säger bu – du säger bä. Men ingenting förändras i ditt vardagliga liv här och nu. Allt är sig likt.

Dock så är det inte många som håller med mig i detta. Georgia Guidestones till exempel, många tror starkt på att detta var ett tecken på vinst, att det ljusa övervinner det mörka och att förändring är på väg – att vi ska skåla, fira och hejjaropa. Det var ljusets krafter, och det måste vara sant, eftersom det finns extremt viktiga människor här i Sverige som kände in att det var en seger. De kände det i sitt hjärta och då är det sant. Tänk att vara så viktigt att kunna känna in när några stenar på andra sidan Atlanten jämnas med marken huruvida det är onda eller goda krafter som ligger bakom det, och vidare att detta görs för ett speciellt syfte, ett högre syfte. Ja, är man så viktig, då borde man ju rimligtvis få större utrymme än enbart Facebookflödet för att kunna förutspå och kommentera diverse globala händelser, men vad vet jag.

Istället kanske vi bör fokusera på varför saker och ting händer. Händer det verkligen på grund av någonting större eller händer det faktiskt bara? Eller händer det just precis av den anledningen att vi ska rikta våra blickar ditåt för att vända våra blickar bort från någonting annat? Om nu eliten är så smarta och ljuset så ljust, så känns många händelser lite för bra för att vara sanna, eller?

Oavsett vad som är vad så är det viktiga inte vad som händer fysiskt där ute, någonstans långt bort. Det viktiga är vad som händer inuti dig. Din personliga utveckling. Här och nu, i ditt vardagliga liv. I din direkta verklighet. Vi är alldeles för lättdistraherade och famlar i mörkret så fort någonting någonstans glimmar till lite extra. Vi lyssnar till alla röster där ute förutom vår egen inre röst, och det förvirrar oss och gör så att vi förmodligen kommer att famla i mörkret ett bra tag till.

Som vanligt i den självutnämnda vakna befolkningen runtom i vårt avlånga land så var just detta med Georgia Guidestones någonting som inte fick ifrågasättas. Personligen yttrade jag att man kanske borde tänka efter en runda eller två innan man börjar hurra och faktiskt fundera över ett av de budskapen som stenarna hade ingraverade; att mänskligheten bör hållas under 500 miljoner i befolkningsantal för att kunna leva i harmoni med allt annat här på jorden. Vilket för mig ändå klingar ganska bra och ja, jag tycker att det bör rensas upp lite. Det borde väl vem som helst hålla med om? Vi är alldeles för många och vi beter oss som termiter som äter upp allt i vår väg, just på grund av att människan är en egoistisk varelse. Men så fick jag ju inte tycka, för då ansåg ljusarbetare att jag då minsann kunde påbörja denna minskning genom att avlägsna mig själv från jordens yta.

Sen fick jag inte vara med och leka längre. Ljus och kärlek hörrni, eller hur?

Oavsett om Georgia Guidestones hade någon djupare betydelse eller ej så vore väl ändå det bästa att bevara det precis som andra historia monument, för att ta del av i framtiden? Med hjälp av dåtiden kan vi agera i nutiden för att skapa framtiden. Tar man däremot bort en bit av pusslet blir ju helheten försämrad. Det ser vi ju bara på ungefär alla historiska monument som systemet idag döljer stora delar av och förvränger historien för att förvirra oss. Ingen vet egentligen vad som är sant, falskt eller bara påhittat. Monument som Georgia Guidestones kommer säkerligen inom en snar framtid falla i glömska och den sovande Svensson kommer att titta snett och himla med ögonen åt de som säger att eliten vill eliminera stora delar av mänskligheten för att få ner befolkningsmängden till 500 miljoner och kalla dem foliehattar och konspirationsteoretiker. Med stenarna och dess graveringar borta så kommer ingen att tro att det en gång stått så och med tanke på hur censureringen på internet ser ut idag, tänkt då hur svårt det kommer vara att vaska fram gamla fakta om några år?

Saker skiftar snabbt nu och ljus-och-kärleks-mobben börjar bli alltmer aggressiv. Ord och inga visor, oliktänkande censureras och blockeras precis som inom mainstreampöbeln, och dialog och diskussions välkomnas sällan.

Men som sagt, fysiska ting bör inte ta fokus från det som är viktigt. Notre-Dame var en symbol för vissa men bara en katedral för andra, precis som Bibeln för Marilyn Manson bara var några ark papper men dyrkades heligt för andra är Georgia Guidestones bara ett konstprojekt för vissa medan andra ser det som ett monument med dolt budskap. För vad som är sant för dig behöver inte vara sant för någon annan.

Och innan ni hyllar händelser som sker idag utefter en agenda ni tror är sann, tänk först igenom vad det kan ha för påverkan för morgondagen och de sanningar som kommer då.

:Martin:Nilsson., Mystiska monument eller konstprojekt

SKARPTs hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här