Queenslands delstatsregering har påbörjat bygget av en enorm ”karantänsfacilitet” som ska kunna inhysa 1000 människor. I ett uppmärksammat videoklipp skryter regeringschefen Annastasia Palaszczuk öppet om att interneringslägret är nödvändigt för att ”hålla medborgarna trygga”.

Tidigare har delstaten använt hotell för att sätta personer, framför allt från delstaterna New South Wales, Victoria och Australian Capital Territory i tvångskarantän men har slutat med detta och håller istället på att övergå till renodlade interneringsläger som är skapade enbart för att hålla människor i karantän.

Initialt sökte man stöd till ”karantänlägret” av den federala regeringen i landet, men då man upplevde att detta drog ut på tiden så började man istället själva tillsammans med byggföretaget Wagner Group att sätta igång bygget, enligt MSN.

Redan vid slutet av årsskiftet ska ”500 bäddar” vara klara och ytterligare 500 förväntas vara färdiga under det första kvartalet 2022.

Att sätta enorma mängder människor i läger är ingenting som delstatens regeringschef Annastacia Palaszczuk upplever som problematiskt, utan menar istället att detta är rätt väg att gå för att hålla medborgarna trygga.

Läs mer på nyadagbladet.se, Nu bygger Australien sitt första interneringsläger

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här