Nu finns boken som renar vatten! Boken har testats vid 25 olika förorenade vattenkällor med förbluffande resultat. Försöken presenterades nyligen vid riksstämman för American Chemical Society i Boston.

Idén bygger på en bok med information om vattenrening. Boken utbildar i vikten av rent vatten och hur man går tillväga för att rena vatten med bokens blad. Bokbladen innehåller bakteriedödande silver och kopparnanopartiklar och kan enkelt rivas ut och placeras i en filterhållare. På så sätt renas vattnet, när man häller det genom bokbladen. Försöken som utförts i Sydafrika, Ghana och Bangladesh har visat sig avlägsna upp till 99% av bakterierna från det förorenade vattnet.

Uppfinnaren Dr Teri Dankovich vid Carnegie Mellon University i Pittsburgh som har utvecklat och testat tekniken för boken under flera år, hoppas nu att det ska få stort genomslag i utvecklingsländer där det råder stor brist på rent vatten. Dankovich säger till BBC att 663 miljoner människor runt om i världen inte har tillgång till rent dricksvatten, vilket är ett stort hälsoproblem.

I Sverige har vattenreningsprodukten kolloidalt silver skapat debatt. Flera medier och debattinlägg har hävdat att den bakteriedödande effekten hos silver är en bluff och att de som använder produkten ingår i en sekt. Läkemedelsverket utdelade nyligen ett vite mot ett företag som man ansåg spred olaglig information om att kolloidalt silver kan hjälpa till att bota sjuka genom sin virus- och bakteriedödande effekt. Men denna information spreds mellan privatpersoner på sociala medier.

Det är ingen tvekan om att silver som bakteriedödande medel skapar debatt. Frågan är om det är etiskt försvarbart att undanhålla denna information, om det kan rädda människor från sjukdom och lidande i form av förorenat vatten.

Läs mer:

http://pagedrinkingpaper.com/the_drinkable_book/

http://www.bbc.com/news/science-environment-33954763

http://www.dn.se/arkiv/nyheter/har-ar-boken-som-renar-vatten-2

Mer om kolloidalt silver:
Marina Ahlm, ”Hjälp jag är med i en sekt”
http://marinaahlm.com/2-artiklar/6-marina-ahlm-kolloidalt-silver

TV-inslag från Canal 2nd Opinion om kolloidalt silver:
http://2op.se/2013/09/23/kolloidalt-silver-skapar-oreda-men-for-vem/

Läkemedelsverket agerar mot hälsoforum på facebook:
http://2op.se/2015/02/26/lakemedelsverket-agerar-mot-halsoforum-pa-facebook/

Läkemedelsverket om kolloidalt silver:
https://www.youtube.com/watch?v=tenWAdC_VWA

Canal 2nd Opinion

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här