Nya Zeeland kräver att lärare och vårdanställda ska vara fullvaccinerade senast den 1:a januari 2022. I Australien varnar medborgare för att regeringsvåldet mot de som inte vaccinerar sig nått nya nivåer. Det ryktas till och med om militära övningar mot de ovaccinerade.

Nya Zeeland

Cirka 2,38 miljoner nyazeeländare hade mitten på oktober hittills blivit helt vaccinerade motsvarande cirka 57% av befolkningen. Regeringen i ledning av premiärminister Jacinda Ardern har meddelat att lockdown kommer att avslutas först när 90% av befolkningen är vaccinerad.

Arbetstagare inom hälso- och vårdsektorn måste vara helt vaccinerade senast den 1 december 2021, medan skol- och förskolepersonal måste ha fått sina två doser senast den 1 januari 2022, uppger Chris Hipkins, ansvarig för regeringens respons-team mot Covid-19.

Besluten har lett till att många inom vården nu lämnar landet berättar en svensk läkare, verksam i Nya Zeeland, en läkare som valt att återvända till Sverige som ett bättre och mer fritt alternativ.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här