Enligt uppgifter ligger en hemlig, men tidigare ökänd person bakom bland annat den “Alternativa bok- och mediamässan”. Genom att agera bakgrundsfigur till föreningen “Education4Future” har personen kunnat skaffat sig stort inflytande över Sverigevänliga kretsar. Detta efter att i åratal ha gjort misslyckade försök att ta sig in och infiltrera olika organisationer och politiska partier sedan frigivningen från fängelsevistelsen 2005, efter att personen dömdes för flera fall av kvinnomisshandel och olaga hot.

I september månad tidigare i år arrangerades den så kallade “Alternativa bok- och mediamässan” i Stockholm. Bakom arrangemanget låg en förening som kallar sig för “Education4Future”. Föreningen presenterar sig som en “allmännyttig ideell förening” som verkar för folkbildning. Frontfigur och ordförande i föreningen är en kvinna vid namn Eva Donell, i styrelsen sitter också Katerina Janouch.

Bakom föreningen finns dock en person som verkat i hemlighet och på senare år arbetat under identiteten “Tobbe Larsson”. Namnet “Tobbe Larsson” går dock inte att finna som representant för föreningen eller i styrelsen.

Under den “Alternativa bok- och mediamässan” klev dock mannen upp på scenen och invigde mässan inför samtliga åhörare. I tv-reportage ifrån mässan från bland andra Exakt24 och Swebbtv syns mannen inte någonstans i bild och presenterades inte av eller i någon panel.

På mässan fanns flera framträdande oberoende medier som Nya Tider, Exakt24, Swebbtv, Samhällsnytt, journalisten Maria Celander från Ingrid&Maria och ett par mer etablerade namn som kändisen Runar Sögaard och industrimannen Karl Hedin.

Dömd för kvinnomisshandel

Bakom det tagna namnet finns dock en person vid namn Tor Paulsson (senare Änglasjö), ett tidigare ökänt namn från tidigt 00-tal i bland annat Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna som gjort sig skyldig till flera fall av kvinnomisshandel och olaga hot.

Under ett midsommarfirande i Gagnef 2004 greps Paulsson misstänkt för grov misshandel. Enligt stämningsansökan urartade ett gräl under festen varefter Paulsson knuffade sin sambo till marken för att sedan sätta sig gränsle över henne och slå henne med knytnävsslag. Enligt vittnen slog han henne med knutna nävar mot ansiktet som om det vore en boxboll. Därefter ska Paulsson ha tagit strypgrepp på sin sambo.

Paulsson dömdes 2004 slutligen till tio månaders fängelse av Svea Hovrätt för misshandeln av sin sambo. Enligt hovrätten var misshandeln ”till sin karaktär mycket nära grov kvinnofridskränkning”.

Läs mer på nyadagbladet.se