Olika tandblekningsmetoder

  För den som är intresserad av tandblekning och själv vill prova att bleka sina tänder till en vitare nyans så finns det några olika metoder att välja mellan. Det kan vara klokt att läsa på lite om de olika metoderna innan man sätter igång för att veta vad som skiljer dem åt och vad som skulle passa just en själv bäst.

  Bleka tänderna hos tandläkare
  Ett alternativ är att man gör sin tandblekning hos en legitimerad tandläkare eller tandhygienist. Genom att gå till en riktig klinik får man professionell hjälp med sin behandling och kan förvänta sig ett gott resultat av de som har utbildning inom området. Kostnaden blir dock högre i jämförelse med att bleka tänderna hemma själv. På en klinik får du dessutom en undersökning av dina tänder för att se så att de klarar en tandblekning.

  Tandblekning hemma
  Genom att bleka tänderna själv hemma sparar man in en del på kostnaden som behandlingen medför. Det kan dock vara svårt att få till det ordentligt och resultatet kanske inte blir detsamma som om man gör det på en klinik.
  Det finns olika typer av metoder att använda sig av när man bleker tänderna själv, till exempel kan man använda sig av tandblekningsremsor, tandblekningsskena, laser eller ultraljud.

  Tandblekningsremsor, även kallade white stripes, är en av de metoder som är vanligast när man bleker själv. De är enkla att använda och resultat kommer ofta efter bara några få behandlingar. Blekningsremsor är som tejp ungefär och man applicerar dem över de tänder som man vill bleka. Viktigt är att de inte placeras på tandköttet men de ska ändå täcka hela tanden. Remsorna kan ha olika verkningstid och det är viktigt att man håller koll så att de inte sitter för länge då det kan skada tanden.

  Ett annat alternativ för att bleka sina tänder hemma är att använda sig av tandblekningsgel och en skena. Man applicerar då gelen i skenan och placerar sedan skenan på tänderna. Gelen ska appliceras i skenan med ett jämnt och ganska tunt lager, använder man för mycket gel så kommer denna ändå att pressas ut när du sätter på skenan och gå till spillo. Denna metod har oftast längre verkningstid än vad remsor har men de båda metoderna ska användas dagligen i ett visst antal dagar för att uppnå önskat resultat. Därefter kan man bleka tänderna vid behov.

  Innan man börjar bleka sina tänder bör man ha koll på hur deras skick är så att man inte förstör dem.

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here