Många flickor väljer att inte vaccinera sig mot livmoderhalscancer eftersom de förstått att rädslan för biverkningar är befogad. Det beror på att de söker och finner relevant information på nätet. Ur ett svenskt myndighetsperspektiv är dock vacciner ofarliga beroende på en allmän övertro på alla vaccin.

Men biverkningsstatistiken är undermålig i Sverige eftersom mycket få vaccinskadade personer anmäler biverkningar och eftersom inte heller läkarna erkänner en koppling mellan vaccin och sjukdomstillstånd efter vaccination.

Eftersom inte denna biverkningsstatistik byggs upp ter sig därför vaccinerna ofarliga eller milda. Trots denna brist tar inte de svenska myndigheterna ansvar för att bygga upp en kunskap om biverkningar genom vetenskap och beprövad erfarenhet. Inte heller tycks svenska myndigheter ta del av andra länders kännedom om allvarliga biverkningar efter vaccinationer mot livmoderhalscancer. Som läget är nu sprids kunskap om biverkningar inom utländska media och enskilda bloggar i Sverige, men knappast gammelmedia.

Läs mer på vaccin.me, Rädsla för vaccinbiverkningar befogad enligt beprövad erfarenhet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här