Ingemar Ljungqvist : ”De viktiga faktorer jag ville diskutera då och som är ännu mer aktuella nu är i huvudsak tre stycken”:

1. Det försämrade kosthållet för eleverna – där huvuddelen ligger utanför skolans väggar.
2. Den nya miljöfaktorn med artificiell elektromagnetisk strålning som penetrerar oss i tid och otid – Här förstärks det av skolans egna trådlösa nätverk helt i strid med rekommendationer från EU:s resolution 1815 från 2011.
3. En helt ny värderingsgrund – som kan variera beroende på i vilken klassmässig social grupp eller etnisk bakgrund man tillhör. Den är kulturbetingad och den kan också innefatta den statusförändring som läraryrket genomgått – inte minst genom den lönenedpressning som varit.”

De två första får man inte ens debattera i det av Ericsson och Bonnier styrda Sverige.   Men här finns diskussionen: almanova.eu/2019-ars-pisa-rapport/

Rapport från ett klassrum + denna extra bildtext. Det är artikelförfattaren själv på plats i Pisa. Ingemar Ljungqvist gjorde redan för fem år sedan en grundlig analys i sin Rapport från ett Klassrum. Läs om det och en kommentar till 2019 års Pisautredning här: almanova.eu/2019-ars-pisa-rapport/ Foto: Lisa Byron

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här