Tillsammans med försvarsmakten och civila myndigheter ska den nya ”Myndigheten för psykologiskt försvar” nu bekämpa det man betecknar som desinformation och ryktesspridning å statsmaktens vägnar, deklarerar inrikesminister Mikael Damberg (S) på en presskonferens. Bland annat pekar man i samband med detta ut vaccinkritik som ett särskilt hot mot den svenska demokratin. Myndigheten ska alltså bedriva psykologisk krigföring i Sverige.

– Det förekommer desinformation, desinformation och ryktesspridning om covid-19-vaccinet och pandemin, hävdar Damberg på presskonferensen där han presenterar den nya myndigheten.

Inrikesministern menar att denna behövs på grund av ett ”försämrat säkerhetspolitiskt läge under en längre tid” och att Sveriges psykologiska försvar därför behöver stärkas och ”anpassas efter dagens förhållanden”.

– Myndigheten ska också bidra till att stärka befolkningens motståndskraft när det gäller psykologiskt försvar, fortsätter han och menar vidare på att Sverige idag utsätts för ”desinformation riktad mot bland annat svenska politiker, företag och myndigheter.

Läs mer på nyadagbladet.se, Regeringen grundar ny myndighet – ska bedriva psykologisk krigföring i Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här