Thorwald Olsson arbetade som journalist på DN 1964 till 1988. Han blev en av Sveriges mest kända sportjournalister och växlade över till allmänreporter 1979. 1985 var Thorwald Olsson vikarierande USA korrespondent för DN i Washington.

Han har under många år på sin ålders höst velat dela mig sig av olika skandaler som han har råkat ut för som DN-journalist. Det som plågade honom mest var, att det fanns hemliga mappar över nästan alla journalister inlåsta i ett kassaskåp hos DN:s chefredaktör, som innehöll besvärande saker över medarbetarna, där svagheter över dem registrerades, med andra ord en ren åsiktsregistrering för att kunna ha hållhakar på DN-journalisterna.

Han har flera gånger vittnat inför sin familj att alla viktiga medarbetare på DN fick teckna ett hemligt avtal med Styrelsen för psykologiskt försvar. I intervjun uttrycker han sig något krystat om det. Där framgår också att Styrelsen för psykologiskt försvar hade en ständig medarbetare inne hos DN, som kontrollerade journalisterna.

Thorwald Olsson gillade inte heller att DN även höll sig en egen hus-psykiatriker, som satte press på medarbetarna med sina negativa utlåtanden, den välkände alkoholforskaren Rune Dimberg.

Thorwald Olsson blev mycket kränkt att DN-medarbetare till honom kontaktade hans fru och meddelade henne att han skulle ha varit otrogen. De ville inte att han skulle bli chef för sportredaktionen. Han blev det inte heller trots att han var den bäste.

Läs mer på whitetv.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här