Funderar du på att börja spela tennis? Det är en mycket trevlig sport att ägna sig åt. Ett smart sätt att komma igång är att besöka Svenska tennisförbundets hemsida och hitta en klubb nära dig. De har flera hundra klubbar som är anslutna till dem. På en tennisklubb kan du välja att ta nybörjarlektioner med en tränare. Om du vill så kan du före det se till att satsa på att köpa rätt utrustning. Du hittar en hel del på TennisXpert.se. På en tennisklubb finns det även tennisskola för de yngre. Ett annat sätt att komma igång med tennis är att spela med en vän på egen hand. Det går bra att hyra bana på en tennisklubb oavsett om du är medlem eller inte.

Vad för utrustning behöver du för att spela tennis?

Att spela tennis kräver inte att du måste köpa en massa dyr och avancerad utrustning. Det som du behöver ha är ett par bra skor, samt en racket och ett gäng med tennisbollar. Skorna bör vara bekväma och de får inte vara av en sort som kan förstöra underlaget du spelar på. När det gäller att välja tennisracket så finns det ju rätt många olika att välja på. De kommer i olika storlekar, med olika vikt samt olika prisklasser. Du bör välja racket efter hur erfaren du är samt vad du har för spelstil.

När det gäller tennisbollar så finns det tre regler som tagits fram av IFT, Internationella Tennisförbundet. Tennisbollar ska ha en diameter på 65,4–73 mm, väga 56–59,4 gram samt att de ska studsa 135–147 cm i betonggolv efter blivit släppta från 254 cm.

När det gäller vad du ska ha för kläder så räcker det gott och väl med vanliga träningskläder till att börja med. Om du ska tävla, så är det lite andra regler.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här