Åker du sparkcykel ofta? Har du intresserat dig lite för olika tricks? Eller trivs du bäst i en ramp? Vad du använder sparkcykeln till avgör vilken sort du bör investera i. Det är rätt så stor skillnad på de olika sorterna och du bör göra efterforskningar innan du köper en!

Sparkcykel – för dig som pendlar

Du som gärna tar sparkcykeln till och från skolan eller jobbet använder rätt sort för dina behov. En sparkcykel är till för att ta dig snabbt och enkelt från punkt A till punkt B.

Dessutom går det att höja och sänka styret på en sparkcykel och de allra flesta är vikbara för enkel förvaring.

Tricksparkcykel – för dig som jagar adrenalinkickar

En tricksparkcykel är i grunden en sparkcykel. Men mycket mer avancerad! Då den som regel är lite tyngre klarar den lite hårdare tag och håller längre.

Tricksparkcyklar är skapade för att åka snabbt i ramper och utföra alla möjliga coola tricks! Det kan liknas lite vid en skateboard men upplevelsen är helt annorlunda.

Nackdelen med en tricksparkcykel är att det vanligtvis inte går att höja och sänka styret. Det går inte heller att vika en tricksparkcykel vilket kan göra förvaringen lite krångligare. Inte heller fungerar den bra som transportmedel utan är skapad endast för höga farter och tricks.

Men om du älskar fart och adrenalinkickar är det värt det extra krånglet!

Kickbike – i princip retro

I grund och botten är en kickbike och en tricksparkcykel samma sak. Men kickbiken kom ut flera år innan tricksparkcykeln och var inte alls lika avancerad som dagens modeller. I takt med att populariteten växte och kickbiken utvecklades ändrades även namnet till tricksparkcykel.

Om du är osäker på vilken sort och vilken modell som passar dig och dina behov, kontakta Scootworld och ta hjälp av deras experter för att hitta den perfekta tricksparkcykeln för dig!

Lycka till med ditt nya köp och glöm inte att du alltid kan lämna tillbaka och byta ut mot en annan modell om du inte är nöjd med ditt val.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här