Sverigedemokraterna vill tillsätta en parlamentarisk kommitté som ska få i uppgift att säkerställa den fria åsiktsbildningen på internet och att de stora techjättarna inte godtyckligt kan censurera oliktänkande.

I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver Jimmie Åkesson och flera av hans partikamrater att jättar som Facebook och Youtube styrs av en politisk agenda och ”med en knapptryckning” tar bort åsikter som ”på lösa grunder anses vara olämpliga”. Detta är ett demokratiskt problem som nu måste lösas, menar man.

Skillnaden mellan dåtidens demonstrationer och nutidens digitala versioner är att de i dag kan tas bort och tystas ned med en knapptryckning, bortsorterade av amerikanska oligarker som inofficiellt tycks vilja gå i samma riktning som de styrande i Sverige”, skriver man.

SD poängterar vidare att alla kan tystas av internetjättarna och att yttrandefriheten i princip inte längre gäller eftersom det numera är privata aktörer som avgör huruvida meddelandena ska få tillåtas spridas vidare eller inte.

Läs mer på nyadagbladet.se, SD: Techjättarna får inte styra den politiska debatten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här