Svartaronia kan bota cancer och har andra hälsofrämjande egenskaper enligt ett dokument från Länsstyrelsen. Samma sak gäller kryddväxten gurkmeja. Vetenskapliga studier på polyfenoler som i finns i svartaronia och gurkmeja visar att ämnet motverkar cancer och att effekten är störst om de kombineras i en gemensam cancermedicin.

Men det betyder inte att hälsokostbutiker som säljer preparat som innehåller gurkmeja och aronia kan skriva på burkarna att innehållet kan bota cancer, trots den nya lagen som trädde i kraft 12 december 2012. Lagen säger att utan vetenskapliga bevis kan inga hälsopåståenden göras vid reklam och försäljning av kosttillskott. Varför då undrar många? Varför räcker inte vetenskapliga bevis om det enda som krävs är just vetenskapliga bevis?

Aronia och gurkmeja effektivt slår  ut en viss hjärncancer U373

Forskare från ”Department of Natural Sciences” vid ”Middlesex University” i Storbritannien har gjort en fascinerande upptäckt gällande två sorters ”superfoods”. Bären från trädgårdsväxten Svartaronia och kryddväxten gurkmeja motverkar cancer. Störst effekt får en blandning av de två växterna. Den synergetiska effekten gör att cancerspridningen både hämmas och att cancerceller dör (apoptosis).

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här