5G är ordet på allas läppar, och det av bra anledningar. Nätverket är efterträdaren till det oerhört uppskattade 4G, och förväntas att distribuera 20% av all kommunikation så tidigt som 2025. 5G kommer med ett flertal olika fördelar, varav den största är de förbättrade hastigheterna.

I Sverige är vi duktiga på 5G. Landet kallas ofta för “Europas Silicon Valley”, därmed är det inte särskilt konstigt Sverige är ledande inom den innovativa och spännande 5G-tekniken. Här finns stora företag som sysslar med denna typ av verksamhet, och lockar bland den bästa kompetensen som existerar i världen.

 

5G förväntas revolutionera ett flertal olika branscher

5G är nästa steg i utvecklingen och förväntas revolutionera ett flertal olika branscher, inte minst underhållningssektorn. Nya spel får möjlighet att utvecklas tack vare de bättre uppkopplingarna, och mobilspelen kommer att tas till en helt ny nivå.

Slotmaskiner, bordsspel och andra iGaming-spel kommer även att bli betydligt mer uppslukande, lagga mindre och få möjlighet att få nya funktioner tack vare de snabbare hastigheterna, vilket är bra nyheter för de som gillar att spela på online casino.

I Sverige finns även många av världens främsta utvecklare inom branschen, t.ex. Evolution Gaming och Yggdrasil, och de kommer få möjlighet att vara bland de första utvecklarna i världen att ta del av den nya tekniken tack vare de stora framstegen som Telia och andra leverantörer gör inom landets gränser.

 

3 anledningar för varför Sverige är ledande när det gäller 5G-hastighet

Nedan är 3 viktiga anledningar:

Konkurrens mellan företagen

Det finns ett flertal stora företag som sysslar med 5G i Sverige, och även om de samarbetar på vissa punkter, är det i grunden den stora konkurrensen som driver utvecklingen framåt. Alla företag vill vara störst och bäst, vilket i slutändan resulterar i flera kunder och mer inkomster.

Det faktum att Sverige har flera stora aktörer inom 5G har resulterat i en stor intern konkurrens, vilket har resulterat i större framsteg än i de länder och regioner där samma konkurrens inte riktigt existerar. Konkurrensen är nyckeln till en frodande marknad och för att framsteg ska kunna ske i en bra takt.

 

Specialistkompetens

En av de stora anledningarna till att Sverige är ledande inom 5G är det faktum att det finns massvis med specialistkompetens inom de svenska företagen. Telia och andra giganter har länge legat långt fram inom utvecklingen, och kan därmed attrahera den mest kompetenta personalen i världen.

Ett IT-kluster fokuserat på sådana tekniker arbetar redan i Umeå, som samlar entusiaster och begåvade människor som är intresserade av 5G och framtidens internet.

 

Stark känsla av innovation

Sverige älskar innovation. Kulturen genomsyras av en stark drivkraft till att vara bäst inom ett visst område, något som landet till stor del har lyckats med inom ett flertal branscher och områden. Tekniken är ett ypperligt exempel på detta. Många av världens största teknikföretag har bakgrund i Sverige, t.ex. Skype, Spotify och Klarna, och allt fler nya och innovativa företag väljer att etablera sig inom Sveriges gränser.

Landet har till och med börjats kalla för “Europas Silicon Valley” under den senaste tiden.

Sverige är ledande när det gäller 5G-hastighet – Varför?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här