Chefskräddaren på den Kungliga Operan fick uppdraget att sy upp ett antal ryska uniformer som användes för att iscensätta en falskflaggattack som skulle ge sken av att ryssarna anföll en svensk utpost i östra Finland den 27 juni 1788. Svenska regimen kunde på så vis starta kriget de ville ha.

Den falska flagg-attacken i Puumala som skulle kasta skulden på Ryssland lyckades. Attacken gav ett starkt gensvar i Stockholm. Riksdagen gav Gustaf III (1746-1792) grön signal att starta krig mot Ryssland.

Läs mer på newsvoice.se

25 KOMMENTARER

 1. Klassiskt exempel på hur man när man tror på lögner måste dammsuga historien på argument för de lögnaktiga åsikten.

     • Och vad är ni för robotar som alltid skriver sådana här kommentar till kritiker.

      Ni tål dem inte men det är inget nytt att ni inte kan hantera kritik men tål man inte kritik så vad har man då för svaga uppfattningar.

     • som jag sa tidigare sa varför ägnar du tid här när du ändå inte förstår nånting av det du läser…
      det e som att försöka läsa kinesiska utan att kunna språket o sen ge sig in in en debatt utan att ha förstått vad man läst.

      du är en person som inte kan se skogen för träden är i vägen..

     • Jag förstår vissa vad ni håller på med och kontrollerar allt vad som påstås här på vaken.se och tål ni inte kritisk kontroll då kan ni strunta i att ha åsikter för man ska kunna det om de är något bevänt med dem. Åsikter som man inte får kritisera det finns i diktaturer.

     • Jag tål dig trots du kommer med så nedsättande kommentar för de gör bara de som har inget vettigt att komma och är svarslösa.

      Ta och försök komma med en vettig argument om du kan. Hoppas du vet vad det är.

     • Du har inget vettigt att komma med du bara tror det…

      fortsätt kolla på SVT…

     • Det var en typisk vaken.se ursäkt. Så fortsätt du att kolla på vaken.se och dess tokigheter för så är recensioner bland folk som ha varit förbi här. En det tror t.o.m. att ni skojar med oss kritiker för att de tror att ingen tar vaken.se tokigheterna på allvar.

     • Ja jag kommer fortsätta vara här.

      Det är du som har hamnat fel.

      Du är för trög för att förstå det men du är ganska ensam om dina åsikter här…

     • Jag är inte alls ensam om min åsikter utan det är en mycket vanliga åsikter jag har. Det är vaken.se åsikterna som är ovanliga.

     • ”HÄR” betyder att du är ensam om dina åsikter ”HÄR” på vaken.se.
      Sidan är till för personer som kan tänka utanför boxen..
      Jag vet folks åsikter ute i samhället.
      Det är därför världen ser ut som den gör…

     • Ja i den skydda verkstad som vaken.se vill vara så är jag ganska ensam om åsikterna. Om vaken.se styrde världen skulle vi ha diktatur då vaken.se folket är mycket intoleranta mot andras åsikter och stämplar dem som roten till allt ont men den dåliga toleransen vaken.se har mot andras åsikter är också något som inte är bra för världen.

     • Hello!
      världen är redan en diktatur..
      lite mer på vissa ställen lite mindre på andra…

     • Jag har besökt ca 25 länder och känner inte igen något av det du påstår så de är en påhitt av de som isolerar sig från samhället.

     • du ljuger. på ditt snack har du aldrig lämnat landet eller pratat med någon utlänning. du har på sin höjd varit 2 veckor i thailand och hängt på nån svensk bar supit ner dig..
      det e nog du som är isolerad…

     • Jag är nykterist och har aldrig varit i Thailand men i nästan alla Europeiska länder, Australien, USA och Sovjetunionen, nuvarande Ryssland och Ukraina.

      Så du har fel igen.

      Man kan ju undra hur de är ställt med dig när du ska tampas med sanningen och tror att man ljuger. Är de för att du hanterar lögnen dagligen som sanningen blir så svår att förstå.

   • Därför beskrivningen av händelser 1788 visar på dessa långa historiska svep som vaken.se och dess sympatisörer måste göra för att destillera fram något som talar för deras sak.

    Det är inte händelsen i sig jag menar utan när man håller på med lögnaktig argument måste man göra på detta vis, alltså ta en händelse från 1788.

    Vaken.se domänen kan inte göra på annat sätt för ”bevisen” är ju så få.

    En ny film som skulle visa på bevis att de som tror på 9/11 sprängningarna har rätt ägnade sig istället åt att enbart kritisera den officiella förklaringen och några bevis på sprängningar såg vi inte röken av.

    Det är tyvärr så de ser ut för vaken.se ”bevisen” allt för ofta och så även i detta fall.

    Det som beskrivs av Newsvoice är alltså en historisk händelse utan att visa vad de har med dagens situation att göra.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här