Programserien ”Samhällskollaps” är en direkt motsvarighet till hur maktnätverk som World Economic Forum utför katastrofsimulering som på ett nästan profetiskt sätt blivit verklighet. Särskilt märkligt är det när statstelevisionen gör detsamma i Sverige med aktörer som har en intim koppling till samma maktnätverk ifråga.

Företrädare från Säpo, den militära underrättelsetjänsten (MUST), Myndigheten för psykologiskt försvar och polisen simulerar en desinformationskampanj mot den svenska staten tillsammans med den profilerade globalisten och före detta statsministern Carl Bildt och Bonnier-profilen Peter Wolodarski.

Profileringen på programmet ”Samhällskollaps” förklaras med programledaren Camilla Kvartofts deklaration att man i programmet samlat alla ”viktiga aktörer” som ska ”försvara” Sverige vid eventuella påverkanskampanjer. Serien, där den från tv bekante komikern och skådespelaren Felix Herngren också är programledare, har totalt sex avsnitt där olika hot mot Sverige simuleras.

Scenariot i programmet där man simulerar en ”desinformationsattack” inleds med att Herngren deklarerar att ”det svenska debattklimatet har spårat ut rejält” och visar upp en mängd fejkade skärmdumpar från Facebook där regeringen, massinvandringen, SVT och Peter Wolodarski får ta emot hård kritik på särskriven och mycket uselt formulerad svenska.

Kriminella invandrar jävlar ÖVER ALLT !”, står det bland annat att läsa.

I övningen är förtroendet för ”traditionella medier” obefintligt och Herngren förklarar vidare att massmedia av folket anklagas för att ljuga och lyda under den politiska makten – den så kallade eliten.

Den verkliga dramatiken tog fart den 6 juni på Sveriges nationaldag, ett videoklipp med statsministern Carl Bildt har fått stor spridning på internet.

– Kära medborgare. Med anledning av de lögner som sprids i vårt samhälle idag så lägger regeringen nu fram ett lagförslag som kriminaliserar uppsåtlig spridning av desinformation. Avsikten är att instifta ett brott som kan leda till fängelsestraff, detta för att stoppa de fruktansvärda nättroll som försöker skada vår nation genom att sprida osanningar och falsk propaganda, förkunnar Bildt.

Läs mer på nyadagbladet.se, Statstelevisionens katastrofsimulering väcker frågor