Terrorister i Syrien fick vapen från Natoländer via diplomatflyg

Varifrån har al-Qaida och andra extremistgrupper i Syrien fått alla sina vapen? Jo, bland annat har Natoländer och deras allierade i hemlighet flugit in tonvis av gamla östeuropeiska vapen – med diplomatflyg. Det avslöjar den bulgariska journalisten Dilyana Gaytandzhieva. Men avslöjandet har mötts med tystnad och Gaytandzhieva har fått sparken.

Läs hela artikeln här.

14 KOMMENTARER

 1. Detta måste var en falsk information. Igår gick en dokumentär i SVT om hur ISIS utvecklades och att vapen skulle ha fraktas med diplomatflyg låter helt osannolikt. Vapen finns det hur mycket som helst i Irak och Syrien och har så gjort under längre tid tillbaka så att diplomatflyg skulle har måste fraktat några vapen låter faktiskt som en skröna.

  Dokumentären om ISIS anser jag var mer sann då dess innehåll stämde mycket väl med var som hänt i Irak och Syrien.

  • Så du menar att inga utländska makter har skickat in vapen till rebellerna. Varken Saudi-Arabien, Israel eller något annat land har stött rebellerna med vapen verkar du mena. Hur kunde vapen från Östeuropa dyka upp då? Fanns dessa vapen hela tiden i Syrien. Är det den syriska staten som förser dessa rebeller med vapen?

   • När det blir strider i en land så plundras ju vapenförråd som i Irak och Syrien och vapen flödar runt i dessa konflitzoner.

    • Sanningen är svår ibland HM…det är bara att svälja den beska medicinen och inse vilka de verkliga skurkarna är dvs Saudiarabien, USA, Turkiet, Qatar som alla har en stor skuld till kriget i Syrien och IS framväxt.

     • Stämmer inte. ISIS framväxt berodde på USA regering inte lyssnade på CIA! CIA hade kommit på de som skulle skapa ISIS före USA invaderade Irak! CIA ville därför att USA skulle attackera dem men USA:s regering ville inte starta kriget i förväg. USA regering undersökte också kopplingar mellan Al-Quaida och Saddam Hussein men CIA hittade inte några sådana kopplingar.

      Detta tog programmet på SVT upp och detta ligger tror jag så långt ifrån vad du och andra på vaken.se tror om världen att detta komma ni aldrig hur mycket bevis än de finns på att detta har hänt att någonsin att tro på.

     • Herregud. ISIS skapades ju på grund av att USA invaderade Irak. Och att många länder stött ISIS med vapen är ju ganska väldokumenterat. Och att Israel är bästa vän med ISIS är ju inte så underligt. (Ens fiendes fiende kan man ju se som en allierad)

  • HM: Om du vill gräva djupare in i hur terrorister i Syrien fick vapen från Natoländer via
   Azerbajdzjanskt diplomatflyg sålda av Kroatien, Bulgarien, Tjeckien och andra finns det 3 dumpar med dokument som du kan läsa.

   Totalt är det över 75 GB med dokument om hur transporterna gått och fortfarande går till.

   Även Sverige använder sig av samma diplomatflyg för att leverera vapen.

   Dokumenten kallas ”The Dilyana Files” som är i 3 delar och finns på https://www.truthleaks.org

   • Anonyma bulgariska läckor och det tror du på. Bra då kan du ju tro på alla i denna världen som du inte känner som mig t.ex.

    Jag hävdar att om man talar sanningen så förstår alla det man behöver inte betona det. Alla som har ”truth” i webbadressen har visat sig vid koll komma med lögner särskilt om de finns i vaken.se domänen.

    Jag kan ju påstå att alla på vaken.se har fraktat vapen till terrorister i Syren och mina källor för det påståendet är anonyma.

    Hoppar du nu förstår hur dumt det är att lita på anonyma källor.

     • SVT har MYCKET mer sanning
      n i sina program än va vaken.lse ghar föär jkhär frpodag löänger som stänmge i folk i en förljugen värld.

 2. HM jobbar för dom som inte vill att informationen ska komma fram. Har sätt hans kommentarer i andra artiklar. Försöker missleda sanningen och hindra folk från att tro på den.
  Du misslyckas

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here