Det är tyvärr ont om framstående politiker i USA som är emot landets många pågående krig och militära operationer i Mellanöstern. En av få är Tulsi Gabbard som är presidentkandidat för demokraterna.

Gabbard, som själv är krigsveteran från Irakkriget, ägnade en stor del av sin taltid i senaste debatten åt att angripa USA:s utrikespolitik.

– Under allt för lång tid har våra ledare svikit oss och tagit oss från det ena ”regimförändrande” kriget till det andra. Det har lett till ett nytt kallt krig med en upprustning som kostar oss biljoner av våra hårt förtjänade skattedollar och otaliga liv. Detta vansinne måste få ett slut.

Hon anklagade också Trumpadministrationen för att bestå av ”hökkycklingar” som nu lyckats komma en hårsmån från att starta ett krig mot Iran.

– Det amerikanska folket måste inse att ett krig mot Iran skulle bli mycket mer förödande och kostsamt än vad vi någonsin såg i Irak. Det skulle skörda många fler liv, förvärra flyktingkrisen och det skulle inte begränsas till Iran utan förvandlas till ett regionalt krig.

Läs mer på friatider.se, Tulsi Gabbard: Saudiarabien skyddar Al-Qaida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här