Vissa som inte är förberedda kanske tar saker som elektricitet för givet tills de befinner sig i en situation där de inte längre har det. Det kan vara svårt att hitta en pålitlig strömkälla, särskilt om du är oförberedd för ett omfattande strömavbrott eller en nödsituation där elnätet är nere.

Och även om lagring av energi har blivit mer effektiv tack vare framsteg inom batteriteknik, behöver du fortfarande generera elektricitet.

Innan allt går åt skogen, kan det vara fördelaktigt att känna till de olika sätten att generera elektricitet. När du har förberett en pålitlig alternativ energikälla kan du också förbereda dig genom att lagra hyllstabil mat som spannmål och nötter.

Solenergi
Vid de flesta nödsituationer, även efter naturkatastrofer, kommer solen fortfarande att skina.

Solenergi är en av de mest pålitliga alternativa energikällorna, men det kan också vara en av de mest skrämmande. Det kan kräva en stor ekonomisk investering beroende på vilken metod du väljer, men det blir också billigare.

Ibland erbjuder regeringen även incitament för ett solenergisystem för hemmet.

Bensindriven generator
Bensindrivna generatorer är ett av de mest populära alternativen för nödsituationer och strömavbrott. Dock är bensin inte det mest stabila bränslet, så du behöver lagra bensin och bränslestabilisator i ditt förråd så att det är redo när du behöver det.

Handdriven generator
Handdrivna ficklampor kommer ofta med nödradios eftersom de kräver väldigt lite ström.

Observera att vevfunktionen inte kommer att generera många wattimmar, men det kan vara tillräckligt för att säkerställa att ett viktigt meddelande kommer fram under en nödsituation.

Naturgas- och LP (flytande propan)-generatorer
Propan och naturgas är de främsta valen för hemreservgeneratorer. Naturgas är vanligtvis mindre benägen för avbrott under nödsituationer, särskilt jämfört med elektricitet, och propan lagras oftast på plats i tankar.

Dessa alternativ är idealiska för kortsiktiga nödsituationer och naturkatastrofer, men de kan förlora sin livskraft om leveranskedjeproblem blir permanenta.

Om du kan få stora tankar kan du lagra en stor mängd bränsle. Se bara till att följa halvtanksregeln för att maximera din beredskap.

Vegetabilisk olje-generator
Rudolf Diesels ursprungliga design för dieselmotorn använde vegetabilisk olja, vilket skulle kunna vara ett alternativt bränsle med mindre efterfrågan under nödsituationer och överlevnadssituationer.

De flesta matoljor är en biprodukt, och att ha en generator som kan drivas med vegetabilisk olja kan vara fördelaktigt när allt går åt skogen.

Dieselgenerator
Dieselgeneratorer kostar vanligtvis mer och är tyngre än bensingeneratorer, men de tenderar att använda mindre bränsle för samma energiproduktion. De är också mindre vanliga på grund av kostnadsskillnaden.

Observera att vissa reservgeneratorer drivs med diesel, men de är vanligare i kommersiella och industriella miljöer.

Ångmaskin
Steam engines changed the world in the 18th century, and they work just as well in modern times. While you can’t exactly buy a steam engine at the hardware store, you can learn how to set up your own if you want to use this as your power option.

Check videos online to learn how small car engines or two-stroke engines are converted into steam engines.

Vattenkraftgenerator
Vatten och gravitation är några av de mest konsekventa energikällorna du kan hitta. Även om vattenkraftgeneratorer inte är vanliga, kan du tillverka dem hemma med traditionella generatorer och lite forskning.

Om du bestämmer dig för en vattenkraftgenerator till din gård, behöver du också hitta en vattenkälla med en höjdskillnad som genererar kinetisk energi, såsom en snabbflödande flod, ett vattenfall eller en damm.

Vindturbiner
Precis som solenergi kräver vindturbiner konsekventa väderförhållanden för att fungera pålitligt. Detta gör det mindre idealiskt som en primär strömkälla, men vindturbiner kan fungera bra som sekundära strömkällor.

Biomassaspis
Att använda värme för att generera elektricitet är också ett bra alternativ för nödsituationer. Till skillnad från propanspisar där bränslet kan vara begränsat, kan du hitta ved att bränna i en biomassaspis.

En biomassaspis omvandlar värmen till energi som kan ladda små enheter som mobiltelefoner.

Om du är orolig för olika överlevnadsscenarier där du kan få slut på elektricitet, förbered dig i förväg så att du inte behöver förlita dig på elnätet.

naturalnews.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här