Om barnen fortsätter att använda digitala medier som i dag kommer vi att få dramatiskt fler dementa i framtiden. Barnens liv kommer att förkortas. Det säger Manfred Spitzer som är psykiater, psykolog och hjärnforskare

Manfred Spitzer som har varit direktör for den psykiatriske universitetskliniken i Ulm sedan 1998, har skrivit flera böcker som blivit bestsellers. Hans senaste bok Digital Demens som nu är översatt till norska tar upp riskerna med dagens intensiva användning av digitala medier bland barn. Inlärningsförmågan försämras och Spitzer varnar för att vi kan komma att få dubbelt så många demenssjuka år 2050 som i dag.

Försämrad inlärningsförmåga och krympt hjärna

”Begränsa barnens användning av digital teknik bland barn. Varje dag utan digital teknik är vunnen tid”

Spitzer säger att införandet av tekniken i förskolor och skolor bör begränsat kraftigt och att riktigt små barn inte kan använda digitala medier utan att ta skada.

Det är farligt eftersom små barn lär sig saker mycket snabbare än vuxna och de tar därmed till sig allt negativt med digital teknik. Barnen förlorar förmågan att tänka självständigt och blir tidigare dementa då hjärnan krymper av att använda internet, smarttelefoner och surfplattor.

Hjärnan krymper eftersom den inte längre blir fullt utnyttjad. Den stress som tekniken utsätter barnen för förstör nervcellerna och de nybildade cellerna överlever inte eftersom de inte används. Resultatet blir digital demens.

Läs mer på newsvoice.se, Tysk hjärnforskare: Internet och surfplattor förstör barnens hjärna

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här