USA-valet är inte över. På måndag ska Trump-kampanjen dra valet till domstol för att bevisa ett omfattande valfusk, varnar Trump i en serie uttalanden på Twitter och även officiellt. Samtidigt tar Biden-världen ut segern i förskott, och hur kommer det sig att Trump stod och stampade på 214 elektorsröster i flera dagar medan Biden fick fler och fler varje dag till att det blev 290?

Nu ger vissa massmedier sken av att Trump redan lämnat Vita Huset och att Biden kan ta över vilken dag som helst. Skribenten Mats Larsson på Expressen till och med skriver att: ”i värsta fall eskorteras Trump från Vita huset”, som om Trump vore en usel förlorare och grinig idiot. I verkligheten kan inte Biden kliva in i Vita Huset förrän den 20:e januari 2021, om valprocessen klarar av en djupgranskning. SvD påpekar dock att: ”…det är en lång väg kvar tills Joe Biden svärs in som president…” och att det kommer att ske omräkningar och rättsprocesser.

Donad Trump har senaste dygnet i en serie tweets meddelat omvärlden om detta, men Twitter flaggar dessa löpande såsom tvivelaktiga, vilket visar att Twitter agerar politiskt och tar ställning både mot Trump och mot hans rättighet att uttrycka sina tankar utan att någon petar i det.

Ett par exempel på hur Twitter lägger sig i presidentens tankar:

Läs mer på newsvoice.se, USA-valet: Ett avslöjande och Trump-tweets som mediamakten inte vill att du ska känna till