Den 6 januari publicerades en underrättelserapport i USA med förmenta bevis om att den ryske presidenten personligen skulle ha manipulerat den amerikanska valkampanjen för att säkra Donald Trumps valseger. Av rapporten framgår det motsatta, nämligen att det inte finns bevis för dessa anklagelser. Dessutom är det skriande klart att den avgående Obama-administrationens Rysslandsfientliga fraktion gör allt för att sabotera en förbättring i förhållandet mellan USA och Ryssland.

Rapporten, som producerats av CIA, FBI, NSA och samordnaren James Clapper, lades också fram för Trump. Trump beskrev mötet med representanterna för USA:s underrättelseväsen som konstruktivt, men han avfärdade slutsatsen att Putin skulle ha hjälpt honom i valen och ha skadat demokraterna. I ett senare ställningstagande menade Trump att det som underrättelsecheferna lagt fram ”inte haft någon betydelse för valresultaten”. Innan mötet sa Trump att kampanjen mot Putin är ”en politisk häxjakt”. Nästa dag upprepade Trump vad han tidigare sagt, att samarbetet mellan USA och Ryssland måste förbättras och att bara ”dumskallar och narrar” kan ha något emot det.

Underrättelserapporten slår fast att man ”enhälligt” drar slutsatsen: ”Putin och den ryska regeringen försökte förbättra den kommande presidentens Trumps chans att bli vald genom att diskreditera (ex-) utrikesminister Clinton, och genom att framställa henne negativt i förhållande till honom.” Man antar – men har inte bevisat – att de e-mejls som läckt ut från Clintons team, och som hade negativt inflytande på hennes valkampanj, skulle ha läckts från den ryska underrättelsetjänsten på Putins personliga order. I USA hörs många röster som menar att e-mejlskandalen knappast haft någon betydelse för Clintons valförlust eftersom hon med sin felaktiga valstrategi tillfogat sig de största skadorna.

Den förre CIA-analytikern, Larry Johnson, sa om rapporten: ”de har ingenting…..de saknar alla fakta” och hänvisade till luddiga formuleringar som ”enligt vår uppfattning” eller ”det är troligt att…” osv. Raporten är ett skämt. NSA:s förre chef och whistleblower, William Edward Binney, sa att avsaknaden av bevis visar en förskräcklig ”brist på professionell disciplin” i underrättelseväsendet. I en intervju till Russia Today sa att att ”detta är mycket farligt” och att det är en av förklaringarna till varför ”de inte kan förhindra alla dessa terrorangrepp”.

Obamas försvarare och de som är rädda för en omstrukturering av underrättelseväsendet trampar på i ullstrumporna. I New York Times, som fanatiskt sprider hysteri om Putin, kunde man läsa att rapporten ”ifrågasätter den kommande presidentets legitimitet”. Vicepresident Joe Biden sa att Trumps bristande förtroende för ”underrättelseväsendet…..är absolut vettlös”. Och ännu värre yttrade sig den demokratiske senatorn Chuck Schumer som sa att Trump är ”dum” när han angriper underrättelsecheferna för att ”de kommer att hämnas”.

Originaltext: larouche.se, USA:s underrättelseväsen i panik – Trump står på sig

2 KOMMENTARER

  1. Donald Trumps segertal finns på Aftonbladet här
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23880473.ab

    Kom ihåg att ingen är där hen är av en tillfällighet – för ingenting i den Kosmiska Planen sker av en slump – eller ?

    Trump lurade skjortan av hela det västliga etablissemanget https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1160820987298883&id=100001129798998&pnref=story

    Om hur det gick till här https://anthropocene.live/2016/11/14/trump-lurade-skjortan-av-hela-det-vastliga-etablissemanget/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här