Att riva ett hus, det är inte bara att köra på. Det finns en del saker att ta i beaktning. Det oavsett om du ska riva delar av ett hus, hela huset, eller om du ska riva en sommarstuga. Det kan vara en riktigt god idé att inte riva på egen hand, utan istället anlita en bra rivningsfirma som har vana av rivning. Ett rivningsföretag vet hur man gör samt att de kan göra det på ett bra sätt.

Att riva eller utföra en rivning, det handlar då om att ta bort en hel byggnad, eller en del av byggnaden. För att det ska räknas just som en rivning så är det dock så att då ska huset med alla bärande delar tas bort. Grunden kan dock stå kvar, om du vill bygga på den efter rivningen.

Glöm inte att ansöka om rivningslov

Du som har planer på att riva ditt hus, du måste kolla om det är så att du ska ansöka om ett så kallat rivningslov. Precis som när man bygger nytt och söker bygglov, så kräver vissa rivningar ett rivningslov. Du ska ansöka om rivningslov om det är så att byggnaden du river ligger inom ett detaljplanerat område. Du gör din ansökan till din kommun, eller i den kommun byggnaden ligger i.

Ibland är det inte ett rivningslov du ska ha, utan du ska göra en så kallad rivningsanmälan. Det bästa är att prata med den ansvarige i kommunen så du vet exakt vad som gäller för dig.

Ta in proffs på rivning

För att säkerställa att din rivning görs på rätt sätt samt att allt avfall som blir tas om hand, så är det rätt smart att anlita ett rivningsföretag. Så börja med att kolla om du behöver rivningslov, ansök om det och sedan kan du kontakta en bra rivningsfirma!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här