Chefen för Ukrainas statstelevision NTU avsattes under våldsamma former i veckan, när regeringspartiet Svoboda fick nog av vad man upplevde som brist på nationalism i tv-rutan.

– Det är demokrater, europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra och förtjänar vårt starka stöd, har Carl Bildt sagt om partiet i en kommentar.

Det var på måndagen som Svoboda-politikerna, som uppger sig vara medlemmar i parlamentets yttrandefrihetskommitté, stormade TV-chefen Aleksandr Panteleymonovs kontor och misshandlade honom med bland annat flera örfilar.

– Här! Skriv under din egen uppsägning! vrålade Svoboda-politikerna och lade fram ett dokument för TV-chefen att underteckna.

– Sitt ned! Jag säger åt dig! Sitt ned! skrek en av männen och tryckte ned Panteleymonovs i sin skrivbordsstol med våld.

Svobodas partisekreterare Aleksandr Aronets bekräftar på sin Facebook-sida att partiet har ”tvingat chefen för NTU att skriva under sin egen uppsägning”, skriver RT på nätet. Som bevis postade Svoboda-ledaren ett papper som visade själva uppsägningen.

Originaltext: friatider.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här