En stor fördel med marksten, det är att det har ju grymt många användningsområden. Idag är det många som väljer att köpa marksten att lägga i sin trädgård. Den går ju att använda för att skapa fina gångar, göra vackra uppfarter, entréer och så vidare. Men, det finns ju idag olika sorters marksten, så hur ska man välja rätt?

Marksten kommer idag i många olika former, färger, stenarter och tjocklekar. Du kan använda en enda variant för att göra en hel enhet, men det går även utmärkt att mixa och blanda olika former, färger och mönster.

Olika typer av marksten att välja mellan

Marksten går ju som sagt att använda till en mängd olika projekt i din trädgård. Den passar perfekt att använda för att skapa gångar, samt för att göra entréer och uppfarter. Den kan dessutom användas som kantsten, eller för att bygga en fin mur med. Idag finns det olika former att välja mellan. Det finns avlånga, fyrkantiga, femkantiga och runda. Formen avgörs ofta av vad det är du ska ha dem till.

Marksten finns även i olika material och bland de vanligaste materialen finns kalksten, marmor, skiffer, granit, sandsten och betong. Alla dessa, utom betong, är naturliga material. De har ofta grymt fina färgskiftningar. Det gör att stenen känns lite mer levande.

Tänk även på att marksten kan ha olika tjocklek och detta kan avgöra var de passar att lägga. Det är ofta bra att ha något tjockare sten på en uppfart där det ska köras och stå tunga bilar till exempel.

Lägga marksten

Det är inte allt för svårt att lägga marksten, se bara till att ha rätt material. Bland annat bör du ha stenmjöl eller betong så att du får en plan och snygg yta. På nätet kan du även hitta guider hur du lägger marksten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här