Varning för mobilstrålning raderades – forskare rasar

Wiens läkarförbund varningstext sämsta julklapp orsakar cancer KI-professorer Internationella experter varnar

I delstaten Kalifornien varnade de hälsovårdsansvariga för att elektromagnetisk strålning från mobiltelefoner kunde leda till en ökad risk för hjärntumörer och avrådde från att låta barn använda mobiltelefoner. Men den varningen offentliggjordes aldrig för allmänheten, tills nu.

Läs mer på nyadagbladet.se

41 KOMMENTARER

 1. Business as usual, mao. Helt otroligt hur myndigheter och aktörer skyddar sin guldkalv, samtidigt som de så gärna offrar både vår hälsa som liv. Och sjukvårds- veterinärs- och läkemedelsindustrin applåderar och gungar i takt såklart, de tjänar ju pengar på sjuka, inte på friska.
  Undrar hur många procent av sjukdomsfallen idag som redan kan relateras till mobil- och wifi-strålning? 60, 70, 80, eller 90%? Åtminstone 70%, som bara inom något år garanterat kommer att öka till 80-90%.

  • exakt..
   strålningen är också svår och skydda sig emot speciellt i storstäder det wifias hejvilt på alla ställen, och mobilmaster överallt..
   det värsta är att dom ger sig på barnen i skolan och installerar wifi i klassrummen..
   har varit och mätt värden i klassrum på olika skolor och det är katastrofala värden..
   där sitter ungarna hela dagen helt ovetande vad dom utsätts för.
   och det är skrämmande hur lite föräldrarna bryr sig när man informerar…
   skulle 20 % bry sig skulle wifi försvinna illa kvickt..

   • Var är de skador som ni påstår finns. Fram med minst 1000 skakade för det är så vanlig är strålning att man måste upp till dessa tal för att få ett säker statistiskt underlag.

    • hahahahahahahaha

     nu gjorde du bort dig igen

     en dammsugare strålar inte ens!!!!!

     jo visst har den ett elektro magnetiskt fält och det finns mätare för sånt också. har en sån.
     klart du inte kan mäta mikrovågs strålning från mikro ugnar, wifi, dect telefoner och vanliga mobiler samt master med en sån…

     det e knappast dammsugarfälten som debatten går om…

     hahahahahahahahaha

     du e bra korkad

     ge dig inte in i saker du inte vet nånting om….

     • Här ser jag att du inte kan läsa vad jag skriver. Du rackar ned på mig men jag har inte gjort mätningen utan en kompis som i sitt jobb håller på med mätningar av störningar från elektriska apparater och elnät.

      Några 1000 skadade av mobiltelefoner har jag dessutom inte set till så vad är de för skador som ni på vaken.se egentligen är så rädda för.

      Huset i skogen hyllas här på vaken.se för ni är bland de räddaste människorna i vårt samhälle så huset i skogen är en av de få trygga platserna.

      En här på vaken.se som var rädd för strålning hade sitt namn i en länk som fanns här på vaken.se och jag kollade var en sådan människa verkligen bodde och det var ett hus i skogen.

     • att du ens nämner ”dammsugare strålar” när jag pratar om wifi strålning visar hur okunnig du är.
      gå o läs på o lär dig vad mikrovågsstrålning är…

      det är mikrovågsstrålningen som är farlig.

      du den mest okunniga kritiker jag träffat.

      ska man inlägga och kritisera ska man i alla veta något om ämnet. men du visar gång på gång att du inte har en aning om vad du ger dig in på…

      jag har goda vänner som är forskare i ämnet och känner folk på eriksson som jobbar med det så jag vet vad jag pratar om..

      tusentals forskar rapporter visar på skador så bevisen är överväldigande att det är ohälsosamt med strålnig.

      wifi är bla genotoxiskt och öppnar blod o hjärn barriären hos råttor på mindre än en minut. + 100-tals andra skade effekter.
      dom ända som talar emot det är systemet och mobilbolagen som är korrupta och inte informerar allmänheten om skadeeffekterna.
      vilket dom har börjat göra i vissa länder.

      dom flesta mobilanvändare har nog känt av huvudvärk framförallt från de äldre mobilerna som strålar mer.

      man har med åren skruvat ner watt styrkan på mobilerna.

      mikrovågs ugnen jobbar på 2.45 Giga Hertz och wifi på 2.4 GH. skillnaden är endast wattstyrkan som brukar ligga mellan 700-2000 watt på mikrovågs ugnen och mobilerna ligger den normalt under 1 watt. sen folk går runt och mikrar sina huvuden hela dagarna. man kan inte med sunt förnuft tro att det är hälsosamt.

      har själv känt av huvudvärk från mobiler och bytt till modeller som strålar mindre. skllnaden o lägga luren mot örat o ha den 1 m ifrån sig reducerar strålningen flera tusen gånger.
      har träffat många som har blivit riktigt dåliga av strålning också. världen över…

      du får tro vad du vill men att strålning är farligt är redan överbevisat.

      att tro motsatsen är att vara naiv.

     • Jag känner också folk som jobbar åt Ericsson och de nämner inte det du påstår.

      Jag känner en forskare som jag nämnt som håller på med störningsforskning i elnät och vad som orsakar dem som bärbara datorer, kupévärmare, strålning från mikrovågsugnar, dåliga switchade laddare till t.ex. mobiltelefoner.

      Visa att det finns tusentals rapporter om skador med WiFi strålning för jag vet bara om några få och deras resultat har andra forskare inte kunna bekräfta.

      Huvudvärk med mobiler är ingen skada utan en stressymptom.

      Mikrovågsugnar har en skydd så lite strålning kommer ut ur dem och deras frekvens är inställd på vattenmolekylen så det är den de värmer upp, inget annat. Försök har också visat att p.g.a. den snabba uppvärmningen är maten mest näringsrik och ha kvar mest vitaminer uppvärmd i en mikrovågsugn jämfört med att värma upp samma mängd på spisen.

      De som påstår tvärt om att mikrovågsugnar är farliga har inte gjort ett enda försök att visa att så skulle vara fallet. Jag har bara fått en rad tyckande om detta och inga som helst bevis.

     • Jag tar inte upp huruvida det är farligt eller ej med emf utan att nervsystemet faktiskt bevisligen känner av subtermisk verkan alltså sån påverkan av emf som inte har med uppvärmning att göra.
      Forskningen går framåt och saker som tidigare ansetts obevisade visar sig objektivt existerande.
      Sen omkring 2008 har en forskargrupp som undersöker EEG med en ny olinjär analysmetod funnit bevis för att hjärnan/nervsystemet registrerar icketermiska em-fält. Tidigare har det påståtts att det inte finns ngn känd mekanism. Den icke-linjära karaktären gör att det inte går att summera signaler för att få bättre statistik utan man måste ta data var för sig. Det förklarar varför en tidigare alltid använd linjär hypotes inte givit signifikanta data.
      Det sättet man analyserar signalen på härrör från matematisk behandling av deterministiskt kaos. Man har tidigare haft uppfattningen att hjärnan är ett system där deterministiskt kaos råder men alltså inte tillämpat det på den här sortens biofysik tidigare
      Det nu nämnda berör lågfrekventa fält
      Här beskrivs den olinjära analysmetoden
      http://andrewamarino.com/PDFs/171-MedEngPhys2010.pdf
      Det finns även artiklar där som visat verkan från mobilfrekvenser för lägre termisk verkan än från mobiler
      http://andrewamarino.com/PDFs/190-EBM2016.pdf

     • De undersökningar du länkat till är i labbmiljö så frågan är hur mycket av det vi råkar ut i verkliga livet.

      Det behövs att fler forskare får samma resultat innan något är bevisat.

     • Tala nu om vilken av länkarna du syftar på.
      Är det den om EMS och den nya mätmetoden eller gäller det blodkropparna?
      I det förstnämnda fallet framgår att människan i strid med vad man tidigare kunnat bevisa faktiskt har ett elektromagnetiskt sinne som en biverkan av hur nervsystemet är uppbyggt. Det har sannolikt inte undergått ngn evolutionär selektionspåverkan iom att det inte funnits sån emf naturligt så länge.
      Men likväl registrerar hjärnan och nervsystemet, hos ALLA tycks det, påverkan men olika individer reagerar olika somliga störs mkt andra märker inget. Forskning har bevisat att Calcium-kanalen störs av giftinnehållet i kroppen och det ger möjlighet att förklara hur emf tillsammans med kroppens giftinnehåll kan göra somliga känsligare. Ungefär som att man lägger på en förspänning i närheten av en omslagspunkt så att brus kring den spänningsnivån får systemet att oupphörligt slå om av av på av på etc. I det biologiska systemet är motsvarigheten till förspänningen bla den kemiska potentialen.

     • Jag kollade försöket och det var ju inte hur det ser ut i verkligheten. Det är inte första gången man har undersökt något på ett sådant vis att man kritiserat undersökningar från att visa på fenomen som bara kan mätas under vissa förutsättningar som dessutom man aldrig råkar ut för i verkliga livet.

      Det har också vissa cancerundersökningar råkat ut för där man påvisat något genom att ge möss sådana mängder av det man undersökt så de kan var 100-1000 gånger mer att det man råkar ut för i verkliga livet. Så även om man med den metoden visat på ett samband är den ändå inte värt så mycket.

     • Vad anser du att det är som gör att folk lider av att använda mobiltelefoner. Kan vara bra att veta för att förstå vad du lider av.

     • Det finns inga som använder mobiltelefoner som lider av dem för de som lider av dem slutar använda dem eller hur. De som lider av att ha använt mobiltelefoner är en försvinnande liten del av alla som använder mobiltelefoner runt om i världen då det finns fler mobiltelefoner än människor på jorden.

     • Det finns många sätt att vara lustig på. Om vissa inte kan använda mobilen så är det inte samma sak som att de inte lider av mobiler.

     • Du missförstod mig. Det som lider av mobiltelefoner slutar att använda dem för alla som far illa av något slutar med de, om de nu inte är droger för de kan inte alla sluta med även om de vill.

     • Jo du din forskar kompis kom på att dammsugare strålar mest.
      Jag märker att ni har koll på läget…
      Skulle din påhittade kompis verkligen mäTT strålning från mikron skulle han kommit fram till att den strålar extremt mycket inte lite..
      Han själv testat på många ugnar.
      Men eftersom du tar in dammsugare i bilden så kan du o din låtsas kompis inte ha använt en mikrovågsmätare. För elnät runt elprylar e nåt helt annat o har ingenting med mikrovågsstrålning att göra. Men att du blandar ihop det visar att du inte vet nåt om frekvenser..
      Mobiler värmer upp huvudet på samma sätt som mikron värmer upp mat… frekvensen dom jobbar på är nästan den samma ända skillnaden är watt styrkan.
      Värre internet troll än dig får man leta efter..

     • Han har kollat mikrovågsugnar också och vet att de kan störa andra trådlösa apparater inte för att mikrovågsugnen strålar ut särskilt mycket för de har ett skydd mot det, vilket var och en som kan något om strålning kan se på mikrovågsugnar, utan för dess frekvens ligger i samma område som de fria frekvenserna.

     • hahahahhahahahaha
      sluta ljug!!
      har du inte fått lära dig att det e fult att ljuga…
      skäms

     • Ta och backa till mitt inlägg om mikrovågsugnar och se om du kan komma med något matnyttigt om din åsikt eller har du inga åsikter när något säger emot din åsikt.

     • sluta ljug o säg att du vet nånting om mikrougnar…
      o sluta ljug om dina påhittade forskarkompisar…
      näsan växer snart in i skärmen, pinocchio

   • Jo det är sant. Fast det paradoxala är att det verkar vara fler som drabbas av mikrostrålning på landet. Orsaken är att mobilen strålar mycket mer när täckningen är dålig. (skadar den som är flitig användare av mobilen) Vi som undviker att använda mobilen drabbas mycket mindre på landet av mobilmaster och wifi.

 2. Jasså här är det strålning som orsakar massor av sjukdomsfall och på annan plats är det vaccin som står för en mängd sjukdomsfall och skador. Om man räknar ihop dem blir det över 100 %

  Det finns fler mobiltelefoner än det finns människor på jorden så att nu är det maximalt med folk som man kan kolla om strålning från dem är farligt eller inte. Några miljoner bör bli sjuka av dem enligt vaken.se normerna men några sådana mängder av människor som blivit sjuka av mobiltelefoner hittar vi inte.

  • hahaha
   mr analfabet har vaknat…eller sover som vanligt rättare sagt..
   försvarar allt som är farligt o motsätter sig allt som är bra…
   om du hade haft bättre läsförståelse hade du kunnat plöja igenom bioinitiativ rapporten men den är för svårläst för dig..
   kalle anka e mer lämpligt…

   • Tack igen för ditt påhopp. För flera år sedan kom en undersökning som antydde en ökas risk för hjärntumör vid användande av mobil så de rekommenderade handsfree. Efter det har mobilanvändande ut i världen ökan enormt och nu bör de finns ett så stort underlag att de borde synas om undersökningen hade rätt. Ingen sådant har visat sig.

    Den bioinitiativ rapporten presenterades 31 augusti 2007 och dess slutsatser har inte gått att bekräfta.

     • Tala om hur du skulle kunna få något att försvinna som du lärt dig för du kom med en text som påstår att det skulle vara möjligt så det är du som ska visa att det går. Själv hävdar jag att det är omöjligt.

     • the path of the dark side you have chosen
      the evidence is there, see it you can not

     • Vet du inte att du gräver din egen grav. Sådana här meningslösa inlägg som du gör är jag inte ensam om att tycka att du inte vet vad du själv håller på med.

     • Du klarar inte av att komma med någonting vettig när du får mothugg så i din värld vem ska få leva i full frihet. Är det bara du eller ska andra då även få det men då måste du ändra på dig annars blir du utfryst.

     • only information from the realm of the dark side you have

      find yourself you have to do

     • Har du inga vettiga saker att komma med är det onödigt att skriva såna här kommentarer.

     • Anser du inte att det är John som kommit med en massa onödiga kommentarer utan innehåll eller vet du vad han menar så kan du ju förklara det.

     • Nä jag vet hur du är.
      Kan möjligen tänka mig att problemet är att vi inte mäter rätt sorts strålning eller att det är något som vi inte kallar strålning som är orsaken.

     • Vilken strålning som kommer från mobiltelefoner och WiFI är känt och det är den strålningen forskare har kollat med.

      De behöves som vid all forskning där man hittar något som kan skada oss även ange hur stor dos vi kan ha i verkliga livet utan att fara illa och det är det senare som fortfarande fattas.

     • Det är vad du tror. För att man hittat några saker är det inget som säger att men vet att det inte finns något annat.

     • Oklart utryck. Jag fattar inte vad du vill säga trots jag läst om det flera gånger så du får utrycka dig klarare.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here