En utställning om geoengineering och militariseringen av atmosfären. Utställningen Den vita planeten består bland annat av målningar, fotografier, musik och skriftlig dokumentation.

Tid: Vernissage, premiär 3:e september kl. 18-21. Utställningen pågår till 26 september.
Plats: Makeriet, Möllevångsgatan 37, Malmö.

Konstnären Georg Krüger ligger bakom utställningen, ljud av Carl Johan Elger och David Tapas.

Georg Krüger berättar om utställningen

Frågan jag ställer mig är: Är atmosfären manipulerad av människan? Hur manifesterar sig detta, och vad skulle i så fall syftet vara?

Till grund ligger teorin om att man med avsikt släpper ut partiklar från flygplan som främjar bildandet av vissa typer av moln eller dis på himlen. Detta förklaras officiellt med teorin om kondensstrimmor som bildas i atmosfären genom kondens av vanligt flygbränsle. Jag vill med den här utställningen ifrågasätta den officiella versionen, och presentera information som stödjer alternativa teorier (teorier som sällan får utrymme i kommersiell media) om att man med avsikt vill, och eventuellt redan har börjat släppa ut partiklar i atmosfären i olika syften vilka kommer att presenteras på utställningen.

Jag har också undersökt geoengeneeringens historia kortfattat från 1900-talet fram till idag, med fokus på vissa milstolpar, där en är upptäckten av Van Allen-bältena. 1958 upptäcktes Van Allen-bältena runt jordens magnetfält som skyddar oss från skadliga partiklar från solen. Samma år detonerar USA tre atombomber i dessa. Mentaliteten att göra tvivelaktiga ingrepp på planeten och dess ekosystem har historiskt sett inte hindrat vetenskapen från att experimentera utan restriktioner. Gäller detta än idag? Maskin-metaforen är fortfarande den mest träffande för att beskriva det västerländska synsättet till planeten.

blogg: makerietmalmo.blogspot.com

Öppettider:
Torsdagar 17-20
Lördagar och Söndagar 13-17

Vernissage i Malmö: Den vita planeten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här