Den undersökande journalisten Vanessa Beeley berättar hur hennes syriska kollegor Rafiq Lutf och fotografen Abdul-Mun’aim Arnous avslöjat hur CNN med falska nyheter som vapen utfört psykologiska operationer (psyops), med avsikten att skada president Assad så att en koalition av stater lättare ska kunna ta över landet.

Rafiq Lutf presenterar metodiskt i sin dokumentärfilm “The Veto” hur han gått till väga för att avslöja hur CNN, den regeringsfientliga “Fria syriska armén” och falska journalister i fält skapar fake news. CNN har samarbetat med dessa aktörer med målet att störta Assad-regeringen.

Pseudojournalisterna spelar in arrangerade händelser med hjälp av den svenska videotjänsten Bambuser. Dessa har i samarbete med soldater från den Fria syriska armén iscensatt falska krigssituationer där soldaterna låtsas att de räddar barn, som ett exempel.

Rafiq Lutf lyckades få tag på originalinspelningarna och kunde sedan parallellt jämföra dessa med de videonarrativ som CNN sände i världen. Allt redovisas i dokumentären. Inspelningarna som finns i dokumentären är daterade innan 2017.

Läs mer på newsvoice.se, “The Veto” avslöjar hur CNN fabricerar falska nyheter om Syrien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här