Anta att du är en av killarna som köper aktier på morgonen och säljer dem före lunch. Då är detta inlägg inte för dig.

Vi skriver den här artikeln för en vanlig person som vill ta kontroll över sina investeringar. Vi kommer att dela tio tips som hjälper dig under resan på aktiemarknaden. Dessa tips är inte tillräckligt för att säkerställa framgång, men de kommer att hjälpa dig att börja din resa. En av de viktiga sakerna är att hålla ett öga på finansiella nyheter, eftersom det kommer att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om aktier.

Köp lågt, sälj högt

Det ser enkelt ut att köpa saker till ett lågt pris och sälja på hög. Å andra sidan ser vi att det blir billigare, vilket är ett dåligt tecken för vårt företag. Vi har nyligen sett att många människor investerade i oljan när priserna sjönk under covid-19-pandemin. Det är normalt att lagren blir låga eller höga, men när en måttlig marknad sjunker behandlas den som dödsstöten.

Hur som helst är det ett faktum att dessa priser en dag kommer att stiga så småningom. Vilket hände med oljan. Så den som gjorde en långsiktig investering kommer säkert att tjäna en enorm vinst.

Inte säker

Nu kan vi se att priset på olja per fat är runt 100 dollar under lång tid. Du kan inte stoppa den stora ångvälten Alibaba. Det finns många företag som vi tycker är immuna. Men man måste komma ihåg att det inte finns någon garanti. En vis man kommer aldrig att riskera investeringar i ett stort företag under tider av marknadsstress. Men vi har sett en av de bästa investerarna på aktiemarknaden ha placerat sig bäst på företagen till fördel. En erfaren investerare kommer att säga att det säkraste sättet att satsa är att ha en långsiktig investering.

Vad är Filings

Vi har sett att många investerare hävdar att de har en sjätte känsla av goda företag. Men hur är det med människor som just har börjat. Om du är en av dem måste du göra din läxa. Ett av de bästa sätten är att gå igenom regelbundna anmälningar för offentliga företag. Dessa företag måste i detalj redogöra för allt från riskfaktorer till företagsfinansiering.

Långsiktiga investeringar

Skatter är inte det enda skälet till att man bör fokusera på långsiktiga investeringar. Att köpa och sälja lager på kvartalsbasis är för automatiserade handelsplattformar inte för en genomsnittlig handlare.

Man måste hitta bättre möjligheter, och man kan bara göra det med långsiktiga investeringar. Det finns en tid då det råder stor konkurrens och ett företag inte klarar sig bra. Du måste hitta den potential som garanterar framgång i en nära framtid. Om man hittar sådana aktier är det dags att investera och luta sig tillbaka medan företaget försöker ta sig ur krisen. Om du har gjort dina läxor rätt så kommer du säkert att få en A eller A+.

Utdelning är din vän

Vet du att aktiekursen på Apple Company sjönk från $110.38 till $105.26 i 2015? Det är en 11% nedgång men fortfarande, aktieägarna förlorade 3%. Det beror på att Apple betalar utdelning till sina aktieägare. Om ett företag betalar utdelningar, betyder inte att lagren inte kommer att minska. De erbjuder dock isolering jämfört med andra företag.

Hur är det med mått?

Du hittar många investerare som mäter värde och tillväxt med hjälp av olika verktyg. Men i verkligheten finns det inte något verktyg som kan hjälpa dig att hitta bra aktier. En aktie som ser så billig ut kan gå ner, på baksidan en aktie ser dyr kan gå ännu högre i ett hjärtslag.

Skatter kan ta en bit från din vinst

Samtidigt som du tjänar på dina aktier, bör du veta att en del av det kommer att gå till skatter. Om du har investerat pengar i aktier för mindre än ett år och nu vill ha ett utträde, då måste du betala mer skatt. Du måste betala 25% till 39,6% skatt på den vinst du gjorde. Men om man behåller lagren i minst 12 månader behöver man bara betala 15 procent.

Viktigt du bör veta om lager

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här