Något som finns i en mängd varianter, det är grus. Du kan så klart hitta en del grus ute, men det går även att köpa det. Det hela beror liksom på vad du ska använda det till. Det går att använda olika sorters grus till olika saker. Om du vill, köp grus hos Jemfix. Grus och sand av olika slag kan till exempel vara bra att ha under stenläggning eller då du ska sätta plattor. Så om du ska göra en gång med marksten, så är det ett måste att så att säga grunda med ett visst sorts grus. Grus kan även användas när man murar, när man ska göra beläggning eller som ett billigare alternativ till sten. Det finns då bland annat makadam, singel eller grovt grus som alternativ till en stengång.

Olika sorters sand och grus

Idag finns det ju sand och grus ute i naturen. Det gör ju att vissa sorter kan du hämta på egen hand. Även de som säljer grus hämtar det ute i naturen. Det finns sand och grus i sjöar, grustag samt att man kan få fram det genom att krossa berg.

Du som funderar på vad för grus som finns och vilket du bör använda, du kan hitta det du behöver hos Jemfix.

När man talar om olika sorters grus och sand så har du bland annat sättgrus. Detta grus används under stenplattor. Sedan behövs även fogsand, som ska läggas mellan alla plattor. En annan variant är förstärkningsgrus. Även den kan läggas under stenplattor. Passar särskilt bra om det är en garageuppfart som ska göras.

En annan variant är bärlagergrus, som passar bra att ha under olika sorters beläggningar. Väggrus är en annan sort, som passar bäst för dig som ska göra en grusad gång.

Det finns även bra sand, för sandlådor samt särskild sand för att ha under gungor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här