I ett nytt graverande avslöjade kan Project Veritas visa hur ett stort antal Facebook-anställda skryter om hur de raderar kommentarer och stänger av användare för att de sympatiserar med Donald Trump.

I hemliga inspelningar som Project Veritas tagit del av berättar mediejättens anställda moderatorer glatt om hur de tar bort innehåll och kommentarer och raderar konton tillhörande användare som uttryckt sitt stöd för Donald Trump eller intagit konservativa ståndpunkter i olika frågor.

Det är visselblåsaren Zach McElroy som kontaktat Project Veritas för att berätta om och lämna över dokumentation som visar att företaget är en arena för godtycklig politisk censur och hur censuren närmast sker öppet och att de anställda inte skäms över att radera och censurera oliktänkande.

Han hävdar bland annat att omkring 75-80 procent av de inlägg och kommentarer som raderas på Facebook är sådana som skrivits av konservativa och republikanska användare och att Facebook tydligt tar politisk ställning. Han pekar också på att de algoritmer som implementerats riktar in sig främst mot konservativa och nationalistiska användare och att dessa drabbas hårdare av den teknik Facebook har tagit fram för att få bort ”opassande” och ”otillåtet” material.

– För mig är censur på nätet ett av de största problem vi står inför, konstaterar McElroy och menar vidare att internetjättarnas censur kan komma att påverka presidentvalet senare i år.

Tidigt insåg McElroy att det sannerligen inte fanns många konservativa anställda på Facebook, utan att de flesta var socialister eller vänsterliberaler.

– Eftersom det inte fanns många konservativa (på Facebook) så fanns det inte heller många som stod upp för de konservativas rättigheter.

Läs mer på nyadagbladet.se, Visselblåsare: Facebook-anställda censurerar politiskt oliktänkande systematiskt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här