Wikileaks avslöjar att OPCW dolt fakta om den påstådda kemattacken i Douma

giftgasattacken Rysk rapport Gasattack i Syrien

Wikileaks har släppt en serie bevis på att OPCW, ett organ som inspekterar kemiska vapen, aktivt har utelämnat data, förhindrat undersökningar och uteslutit nyckelpersoner med kunskap om den påstådda kemiska attacken i Douma, Syrien. ”Attacken” har använts politiskt för att försvara den USA-ledda koalitionens militära angrepp mot Syrien och en målsättningen att avsätta Assad-regeringen.

OPCW står för ”Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons”. Organisationens syfte är att se till att konventionen om kemiska vapen efterlevs. OPCW inspekterar laboratorier, fabriker och platser utsatta för misstänkta kemiska attacker samt leder översyn hur vapnen förstörs. Organisationen har sitt säte i Nederländerna, ett NATO-land.

Wikileaks har i en serie av läckor med start i oktober visat att OPCW agerar för att mörka och fakta bromsa utredningar kring händelsen i Douma. Det senaste läckan (nr 4) publicerades den 27 december 2019 på Wikileaks.org.

Det är viktigt att betona att det under krigstillstånd inte är förbjudet att ljuga och en västkoalition bedriver ett krig mot Syrien. Under krig är informationskrig och psykologisk krigföring en väsentlig del. Lögner är fullt tillåtna vapen för att försvara ett militärt agerande och skapa opinion till stöd för militära attacker.

Läs mer på newsvoice.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here