Wikileaks släpper nu det tysktillverkade spionprogrammet FinFisher som används av USA och andra regeringar för att spionera på dissidenter, journalister och andra.

FinFisher, som tidigare ingick i den brittiska koncernen Gamma Group International, är ett tyskt företag som skapar verktyg för att begå dataintrång. Man tillverkar bland annat mjukvaruexploiter och trojaner.

Programmen fungerar på OS X, Windows och Linux datorer, liksom mobila system såsom Android, iOS, BlackBerry, Symbian och Windows Mobile. FinFisher blev känt i december 2011 när Wikileaks släppte dokument i sitt första offentliggörande SpyFiles.

– FinFisher fortsätter att arbeta skamlöst från Tyskland och sälja sin övervakningsprogramvara till några av de mest kränkande regimerna i världen. Merkels regering låtsas vara bekymrade över rätten till privatliv, men dess handlingar talar ett annat språk, säger Julian Assange i ett pressmeddelande.

I mitten av september släppte Wikileaks själva programmen, som används för att övervaka. De finns nu att ladda ned på Wikileaks hemsida.

– Denna fulla mjukvarurelease kommer att hjälpa den tekniska världen att bygga verktyg för att skydda människor från FinFisher, bland annat genom att spåra dess virtuella stridsledningscentraler, säger Julian Assange.

Originaltext: friatider.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här