Trots att Putin personligen inte är omnämnd i Panamadokumenten har hans namn och ansikte varit frekvent synligt i mainstream media i väst. Ryssland hävdar att det är en kampanj av CIA. Det kan ligga en viss sanningen i det påståendet med tanke på vem som står bakom avslöjandet.

Enligt WikiLeaks producerades attacken mot Putin, genom publiceringen av Panamadokumenten, av Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). En organisation som likt The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) får finansiellt stöd från USAID och Soros Foundation, båda med suspekta kopplingar till CIA och omstörtande verksamheter.

USAID misstänks vara en front för CIA. Man ska bland annat varit inblandad iden arabiska våren där bistånd ska ha givits i utbyte mot “demokrati”, vilket låter bra men handlar om amerikanska politiska intressen.

General Wesley Clark har berättat hur destabiliseringen av Mellanöstern planerades redan 1991 och om planer i USA från 2001 om att slå ut sju arabländer på fem år varav Libyen och Syrien var två. 2014 blev USAID beskyllt för att via Twitter försöka elda på protester på Kuba mot Castro.

George Soros spelade en betydande roll i statskuppen mot den dåvarande regeringen i Ukraina. I en intervju med CNN 2014 erkänner han:

“Well, I set up a foundation in Ukraine before Ukraine became independent of Russia. And the foundation has been functioning ever since and played an important part in events now.”

Kuppen som genomfördes tillsammans med högerextrema element var en del i en geopolitisk plan beskriven av Zbigniew Brzezinski i boken “The Grand Chessboard – American Primacy and Its Geostrategic Imperatives” från 1997 där Ukraina utmålades som brohuvud för väst och NATO mot Ryssland om landet återfick styrka och kunde utmana USA:s dominans.

Victoria Nuland sa i ett tal 2013 att USA sedan 1991 betalt 5 miljarder dollar för “demokratiskapande aktiviteter” i Ukraina vilket kan vara ett annat ord för omstörtande verksamhet.

Merparten av uppgifterna i Panamadokumenten är säkerligen korrekta. Det hindrar inte att det slinker med falska uppgifter. Desinformation sprids genom att bädda in det i verifierbart äkta information. Oavsett kan det användas som propaganda för politiska syften, vilket tycks vara det som skett gällande Putin. Likformigheten i rapporteringen och utpekandet av honom i västmedia blottar en bakomliggande agenda.

Det är ingen större hemlighet att mainstream media i väst har täta band med en massiv propagandaapparat i väst kontrollerad av CIA. Att så många journalister under ett år skulle kunna arbeta med dokumenten utan påverkan från denna dolda uppdragsgivare är inte särskilt trovärdigt.

En annan avslöjande detalj med Panamadokumenten är den selektiva publiceringen. Kristinn Hrafnsson från WikiLeaks kräver att ICIJ släpper alla dokument och gör den sökbar.

För övrigt är summorna i Panamadokumenten ingenting jämfört med den massiva korruption som pågår dagligen i USA via den dolda regeringsmakten på global nivå.

palbergstrom.com

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här