Trots att Putin personligen inte är omnämnd i Panamadokumenten har hans namn och ansikte varit frekvent synligt i mainstream media i väst. Ryssland hävdar att det är en kampanj av CIA. Det kan ligga en viss sanningen i det påståendet med tanke på vem som står bakom avslöjandet.

Enligt WikiLeaks producerades attacken mot Putin, genom publiceringen av Panamadokumenten, av Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). En organisation som likt The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) får finansiellt stöd från USAID och Soros Foundation, båda med suspekta kopplingar till CIA och omstörtande verksamheter.

USAID misstänks vara en front för CIA. Man ska bland annat varit inblandad iden arabiska våren där bistånd ska ha givits i utbyte mot “demokrati”, vilket låter bra men handlar om amerikanska politiska intressen.

General Wesley Clark har berättat hur destabiliseringen av Mellanöstern planerades redan 1991 och om planer i USA från 2001 om att slå ut sju arabländer på fe