Här är 10 växter med kraftfulla medicinska egenskaper som du kan använda för att göra naturliga huskurer om du önskar undvika de oönskade biverkningarna som orsakas av receptfria läkemedel.

Dessa växter eller örter är lätta att odla, skörda och använda, och är tillräckligt mångsidiga för att användas för andra tillämpningar.

Ringblomma eller gullkrage (Calendula officinalis)
Medicinska användningar: Antiinflammatorisk, antimikrobiell, antioxidant, antispasmodisk (lindrar kramper), demulcent (lugnar och skyddar irriterad eller inflammerad inre vävnad), emmenagog (stimulerar och reglerar menstruationsflödet), mjukgörande (fuktgivare) och immunstimulerande

Förberedelser: Kräm, eterisk olja, infusion (te), lotion, salva, pulver, salva, tinktur

Ett enkelt sätt att njuta av de många fördelarna med ringblomma är att göra ringblommste genom att använda den pulveriserade formen av örten eller torkade ringblommeblommor, som du kan låta dra i kokande vatten i 10 till 20 minuter.

Du kan också lära dig hur man gör ringblomssalva för att återfukta din hud, främja hudreparation och sårläkning, minska hudinflammation eller behandla svampinfektioner. Du kan också göra ringblomsolja för utslag, brännskador, akne, munsår, svullnad, eksem och sår från genital herpes.

Kamomill (Matricaria recutita)
Medicinska användningar: Smärtstillande, antiemetisk, antiinflammatorisk, antimikrobiell, antispasmodisk, anti-ulcerös, antioxidant, karminativ (lugnar och stabiliserar tarmväggarna) och milt lugnande

Förberedelser: Kapsel, flytande extrakt, eterisk olja, salva, hudkräm, tablett, te

Att göra kamomillte är det mest populära sättet att använda denna ört. Du kan dricka kamomillte efter en måltid för att underlätta matsmältningen och lugna matsmältningsbesvär. Du kan också använda kamomillblommor för att göra sallader eller salladsdressingar.

Solhatt (Echinacea spp.)
Medicinska användningar: Alternativ (återställer kroppens korrekta funktion och ökar hälsa och vitalitet), anti-katarrhal (hjälper till att avlägsna överskottsslem från kroppen), antimikrobiell, antiviral, detoxifierande, allmänt tonikum, immuno-modulator och perifer vasodilatator (vidgar perifera blodkärl och sänker blodtrycket)

Förberedelser: Kapsel, tablett, tinktur (kan vara mer potent och snabbverkande)

Echinacea stimulerar immunsystemet och förbättrar motståndskraften mot infektioner i urinblåsan och övre luftvägarna. När den tas tre gånger om dagen (mindre än 10 dagar) kan echinacea även hjälpa till att behandla vanlig förkylning och andra infektioner. Echinacea bör inte tas på tom mage.

Rotstock (Inula helenium)
Medicinska användningar: Alternativ, antimikrobiell, antiparasitär, diaforetisk (främjar svettning), diuretisk (ökar urinering) och expektorant (hjälper till att avlägsna överskottsslem från lungorna)

Förberedelser: Kapsel, eterisk olja, tinktur

Den färska eller torkade roten av rotstock har en stark, bitter men kryddig, värmande smak. Du kan göra rotstockste genom att hälla kokande vatten över en fjärdedels tesked (1 gram) av den malda roten och jordstammen och låta den dra i 10 till 15 minuter innan du silar den. Drick en kopp rotstockste tre eller fyra gånger dagligen om du har astma, krupp, lungtuberkulos eller kikhosta. Detta te är säkert för barn och äldre.

Engelsk lavendel (Lavandula officinalis)
Medicinska användningar: Antidepressiv, antireumatisk, antispasmodisk, antiseptisk, aromatisk (slappnar av kroppen), karminativ, diuretisk, emmenagog, hypotensiv, nervsystemavslappnande, rubefacient (orsakar en mild och lokaliserad ökning av blodflödet på ytan eller vasodilatation), lugnande och uterusstimulerande

Förberedelser: Balsam, kosmetika, eterisk olja, parfym, salva

Torkad lavendel kan användas för att göra kakor, sorbet, marinader, såser och gnidningar. Den kan också läggas till i en enkel sirapsblandning och användas för att smaksätta sommardrycker, som cocktails, iste eller lemonad.

För att göra lavendelte för lindring av smärta eller matsmältningsproblem, såsom kräkningar, illamående, upprörd mage eller tarmgas, eller som ett naturligt sömnhjälpmedel, häll bara kokande vatten över lavendelknoppar. Låt dra i 10 minuter innan du silar teet i en kopp. Lägg till honung efter önskemål.

Citronmeliss (Melissa officinalis)
Medicinska användningar: Antimikrobiell, antidepressiv, hjärttonisk, karminativ, koleretisk (ökar volymen av producerad galla), diaforetisk, febrifug (sänker feber), hepatic (stödjer leverfunktionen) milt smärtstillande, nervsystemavslappnande och tonisk och lugnande

Förberedelser: Kapsel, kräm, eterisk olja, extrakt, te, tinktur

Citronmeliss är utmärkt för att behandla sömnlöshet och ångest. Enligt studier kan kombination av citronmeliss med andra lugnande örter, såsom valeriana (Valeriana officinalis), hjälpa vid mindre sömnproblem och minska ångestkänslor.

Baserat på kliniska studier kan du ta 300 till 500 gram torkad citronmeliss i kapsel form tre gånger dagligen för att främja lugn och vakenhet. För att förbereda citronmelisste, låt örten dra i hett vatten och drick inte mer än fyra gånger om dagen. Du kan också använda citronmeliss för att göra en kräm för munsår, läppbår och herpesläsioner.

Kungsljus (Althaea officinalis)
Medicinska användningar: Alternativ, antiinflammatorisk, antimikrobiell, demulcent, diuretisk, mjukgörande, expektorant och immuno-modulator

Förberedelser: Kapsel, hostmedicin, kräm, salva, te, tinktur

Te på kungsljusrot är utmärkt för behandling av matsmältningsulcer, hosta och ont i halsen. För att förbereda ett lugnande örtte, blanda helt enkelt sex matskedar av torkad kungsljusrot eller rot pulver med en halv liter kallt vatten i en burk eller behållare med lock. Rör om blandningen för att säkerställa att rötterna är helt nedsänkta, täck sedan behållaren och ställ i kylskåp över natten. Sila blandningen och tillsätt rå honung för att söta ditt te om du önskar. Detta te bör användas inom 48 timmar.

Ett annat sätt att använda örten som ett botemedel är att dricka ett glas vatten innehållande 30 till 40 droppar kungsljus tinktur dagligen. Om du föredrar att ta kungsljus-tillskott i kapsel form, ta motsvarande sex gram pulveriserad kungsljusrot i uppdelade doser.

Pepparmynta (Mentha x piperita)
Medicinska användningar: Antiemetisk, antiinflammatorisk, antimikrobiell, antipruritisk, antispasmodisk, antitussiv, antiseptisk, aromatisk, karminativ, diaforetisk, emmenagog, nervin (lindrar ångest) och perifer vasodilatator

Förberedelser: Bröstkrypa, kräm, torra eller färska blad, eterisk olja, te, tinktur

Pepparmyntsolja kan användas topiskt för att lindra huvudvärk, klåda, ledsmärta och muskelvärk. Du kan också använda pepparmyntsolja i aromaterapi för att behandla hosta, förbättra mental funktion och minska kroppsvärk, smärta och stress, enligt National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH).

Timjan (Thymus vulgaris)
Medicinska användningar: Antibakteriell, antispasmodisk, anthelmintisk (dödar och utdriver maskar och andra parasiter), antiseptisk, antiviral, sammandragande, expektorant och sekretolytisk (minskar översekretioner, särskilt slem)

Förberedelser: Torkade eller färska örter, eterisk olja

Färsk timjan används ofta som krydda för att lägga till smak i mat. Den passar bra med bönor, kål, morötter, kyckling, majs, aubergine, fisk, lamm och andra köttsorter. Men du kan också använda timjan för att göra ett medicinskt te för buksmärtor, diarré, hosta, högt blodtryck och menstruationssmärtor. För att förbereda, låt helt enkelt åtta till 10 färska timjankvistar dra i kokande vatten (tillräckligt för att fylla en kopp) och låt stå i fem minuter. Njut av detta återställande te och dess lugnande naturliga egenskaper.

Röllika (Achillea millefolium)
Medicinska användningar: Anti-hemorragisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, antireumatisk, antispasmodisk, antiseptisk, sammandragande, bitter tonik, karminativ, diaforetisk, diuretisk, emmenagog, hemostatisk, hypotensiv och perifer vasodilatator

Förberedelser: Kapsel, torkade eller färska örter, flytande extrakt, omslag, tablett, tinktur

Som en av de mest använda medicinska örterna idag kan röllika användas för att behandla en mängd olika tillstånd, såsom irriterat tarmsyndrom, högt blodtryck, spasmer, dålig blodcirkulation och mikrobiella infektioner. Röllika kan också hjälpa till att lindra matsmältningsproblem, menstruationssmärtor, tandköttinflammation och symtom på förkylning och influensa.

När du gör naturliga botemedel, skörda röllikans blomkluster när växten blommar genom att klippa av den övre tredjedelen av växten strax ovanför bladnoden. Du kan låta färska eller torkade röllikablad eller blommor dra i kokande vatten för att göra röllikate eller använda dem för att göra ett omslag för sår.

Du kan också förbereda en infunderad olja för utvärtes användning genom att mala några torkade röllikablad och blommor och blanda en del med fyra delar neutral bärarolja i en glasburk. Förslut burken tätt och placera den i ett mörkt hörn, och se till att skaka burken en gång om dagen. Efter fyra till sex veckor, sila oljan och förvara den på en sval, mörk plats när den inte används. Du kan också blanda in några eteriska oljor eller smält bivax för att göra en läkande salva.

naturalnews.com, 10 medicinska växter du bör ha i din hemmaträdgård

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här