Aloe Vera, även kallad mirakelplantan, är känd i många länder för sina positiva egenskaper inom hälsa, skönhet och hudvård. Denna liljeväxt har historiskt sett spelat en viktig roll inom den tidiga läkekonsten.

Då förekom den i salvor och mediciner som användes både utvändigt och invändigt. Aloe Vera plantans användande går att spåra så långt tillbaka som till 6000 år f.Kr.

Aloe Vera härstammar ursprungligen från den arabiska halvön. Genom handel och folkflyttningar, kom denna växt att spridas över hela den antika världen. Historiska källor menar att handelsvägar för Aloe Vera var väl etablerade i Röda havet och Medelhavsområdet så långt tillbaka som 4:e århundradet f.Kr. Således har Aloe Vera använts långt tidigare innan dessa handelsvägar skapades.

Aloe Vera plantans användande under antiken

De första kända skriftliga rapporterna om Aloe Vera växtens närande juice går att hitta i det gamla Egypten. Aloe betraktades där som en helig växt, där dess “blod” (gele) innehöll hemligheterna för skönhet, hälsa och odödlighet.

Både Nefertiti och Cleopatra värderade Aloe Vera saften högt och använde den som en del i sin dagliga hud- och skönhetsvård. Även mumier balsamerades med Aloe Vera på grund av dess antibakteriella egenskaper och förmågan att döda mögelsvamp.

Läs mer på newsvoice.se, Aloe Vera och dess historiska användning

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här