Det finns gott hopp för den patient som fått diagnosen Alzheimers sjukdom och för de anhöriga till denne. Schnittger menar att sjukdomen inte är obotlig. Det är därför viktigt att den sjuke och de anhöriga inte bara lägger allt hopp till så kallade bromsmediciner, vilka oftast enbart symptomlindrar.

Ett behandlingsprogram med 36 punkter framtaget av amerikanen Dale Bredesen och norrmannen Iver Mysterud kan förändra situationen radikalt för den sjuke. Det gäller bara att följa protokollet och inte avvika, säger Schnittger och Ljungqvist.

Ingemar Ljungqvist säger att forskningen enbart är inriktad på att behandla placket i hjärnan som uppstår vid Alzheimers sjukdom, men att den egentliga funktionen hos placket är att skydda hjärnan mot inflammation. Om placket tas bort med medicinering accelererar sjukdomsprocessen eftersom skyddet mot sjukdomen reduceras, säger även Schnittger. Ingemar Ljungqvist är också inne på dr Erik Enbys teori om att det handlar om en infektion vilken kroppen besvarar med en inflammation där placket är försvaret.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här