I Uppsala samlas för WHO:s räkning i datasystemet VigiBase in alla rapporter från 149 länder i världen för misstänkta biverkningar av läkemedel och vaccin.

I nedanstående diagram redovisas siffror för alla de vanliga vaccinen, för två läkemedel verksamma i behandlingen av covid-19, för två vanliga smärtstillande läkemedel, för influensavaccin, för alla vaccin tillsammans utom covid-19-vaccinen samt för covid-19-vaccinen.

100 gånger högre

Som framgår så har de två beprövade och billiga läkemedlen som i hög utsträckning förebygger och botar covid-19 lika få rapporterade biverkningar som fem av de vanliga barnvaccinen. Influensavaccin har klart flest rapporterade misstänka biverkningar, ca 280 000. Läggs alla vaccinen ihop så har de drygt en miljon biverkningsrapporter. För covid-19-vaccinen har hittills närmare 2,7 miljoner misstänkta biverkningar rapporterats.

Covid-19-vaccinen har dock bara använts i cirka 1 år. En mer rättvisande jämförelse är därför att beskriva antal rapporterade biverkningar per år. Då framstår covidvaccinen som inget annat är rena giften. Jämfört med samtliga övriga vaccin så är antalet rapporterade misstänkta biverkningar per år 100 gånger högre för covidvaccinen.


Av: specialistläkare

Originaltext: checkfact.org, Antal rapporterade biverkningar för covidvaccinen 100 gånger högre än för samtliga övriga vaccin per år

1 KOMMENTAR

  1. Om ni visar gamla siffror från slutet av 60-talet och 70 samt 80 talet så borde ju siffrorna bli betydligt mindre då folkmängd var mindre på den tiden. Sen undrar jag ifall ni kollar antalet totalt givna doser så är det runt 8 miljarder doser totalt givna. Jag får det då till att det blir c:a 0,3% risk att råka ut för en sido-effekt. Är inte det rätt så ovanligt? Vart kan man kolla dessa siffror om dom andra medicinerna och vaccinerna?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här